Totul e la mica înțelegere. Tu trebuie sa discuți cu patronul și sa stabiliți împreună atât programul cât și prețul.
De pus 4 ore va pune ca să fie în zona "gri" - nu plătește prea mult nici la stat, dar nici nu munciți la negru, în cazul unui control aveti contract de munca...
Pai a zis prin telefon ca e 2200 pe luna și banii ne da la sfârșitul sezonului aducă în septembrie, asta er fi ca trebuie sa îmi dea 6600 lei!
Contractele le-a făcut asa ca să fie la noi din caz de vine un control)
În contract scrie 4 ore și 1150 lei brut, în mana ne da mai mult a zis și colegii)
Pai stai cum în septembrie? Banii pe care trebuie sa ii primești sunt in iunie, iulie și august. Pai daca ai avea o familie de întreținut sau sa nu te întrețină nimeni cum trăiai până în septembrie? Cum se face că doar in septembrie poți lua banii? Adică ce face patronu' cu ei, îi strânge de prisos și în septembrie ii da? Poate vrei sa te distrezi și tu în sezonul cald, deci nu mi se pare tocmai corect. Nu știu dacă e legal
Pai e altceva e la mare!
Ne oferă și mâncare și cazare, eu sunt doar un angajat care se abia a terminat clasa a 12a și stăteam cu părinții. EU VREAU SA ÎMI FAC STOCUL DE BANI DE UNDE SUNT EU ȘI APOI SA MA MUT ÎN Iași sau Bacău, și nu vreau sa mai stau, cu părinții
Aoleu, odată banii sunt foarte putini pentru un asemenea program, a doua banii abia în septembrie... Cam sună a țeapă.
De banii ăștia vino copile în Arad, Oradea, Timisoara, e cerere mare pe terase și cluburi, lucrezi 12 luni pe an, nu doar vara, mai prinzi o nunta, un botez sa mai faci un ban extra și după ce plătești chiria si masa ramai cu mai mulți bani decât la teparul ala.
Sau dacă vrei un job doar de vara, cauta în alta parte, sigur găsești pe litoral la dublu bani, cu cazare și masa.
Ne da banii la sfârșitul sezonului pentru ca să nu plecam, dar dacă ii cerem câțiva bani hai 100-200-300 lei ca avem nevoie da ne da și face o cotă adică se mai scade din salariu, am nimerit chiar bine, soția șeful adică șefa e foarte de treabă!
Am fost aici ca se oferă cazare și mâncare și ca pot face un stoc de bani și să mă mut în alt oraș sa îmi fac carte de munca calumea, adică cum sunt eu acum nu mi-ar plăcea sa lucrez asa permanent
Tu știi, dar dacă îți amintești lasă un mesaj când primești banii... Eu unul am o mare îndoială ca ii mai vezi, iar aceasta "legare de pământ" (asa se numea în iobagi) nu este doar imorala, este si profund ilegala. Este dreptul tău sa îți alegi singur locul de muncă, dacă ai fi nimerit asa bine nu era nevoie sa te constrânga cineva sa ramai pana la final de sezon. Iar sa ajungi sa te împrumuți din propriii tai bani este și hilar dar și trist în același timp.
Eu oricum vream sa stau tot sezonul
Este interzis prin lege sa lucrezi mai mult de 48 de ore pe saptamana...
Art. 114. [durata maxima a timpului de munca]
(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.
(3) Pentru anumite activitati sau profesii stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, se pot negocia, prin contractul colectiv de munca respectiv, perioade de referinta mai mari de 4 luni, dar care sa nu depaseasca 6 luni.
(4) Sub rezerva respectarii reglementarilor privind protectia sanatatii si securitatii in munca a salariatilor, din motive obiective, tehnice sau privind organizarea muncii, contractele colective de munca pot prevedea derogari de la durata perioadei de referinta stabilite la alin. (3), dar pentru perioade de referinta care in niciun caz sa nu depaseasca 12 luni.
(5) La stabilirea perioadelor de referinta prevazute la alin. (2)-(4) nu se iau in calcul durata concediului de odihna anual si situatiile de suspendare a contractului individual de munca.
(6) Prevederile alin. (1)-(4) nu se aplica tinerilor care nu au implinit varsta de 18 ani.