| AlexAmariei a întrebat:

Salutare!
Ma tot gandesc de ceva vreme si nu reusesc sa iau o decizie, asa ca mi-ar placea sa ma consult cu persoane care au trecut prin asta si au gasit cumva o solutie.
Sunt tanar, 25 de ani, locuiesc impreuna cu parintii in Romania (Bucuresti), pana la varsta asta am reusit sa termin liceul, am diploma de BAC, sofer profesionist, ma descurc cat-de-cat cu limba engleza (B1), am lucrat si lucrez in continuare cu parintii (avem o afacere de familie in domeniul transport) inca din liceu, nu sunt casatorit si nu am copii. Cu familia nu sunt foarte ok, vreau sa ma descurc in totalitate singur si aici am niste dubii: sa raman in Romania sau sa plec in strainatate? Prima oportunitate la care as avea acces in strainatate ar fi in Elvetia sofer ride-sharing, dar ma gandesc cu groaza ca acolo se vorbeste germana in zona Zurich, voi cum ati proceda? Ati ramane in Romania sau ati alege sa va dezvoltati intr-o alta tara? Multumesc!

5 răspunsuri:
| I0NUTA a răspuns:

Eu as zice sa ramai, dar decizia iti apartine.

| Furnicuta000 a răspuns:

Daca nu iti cere germana la angajare, probabil nu ai nevoie de ea. In Elvetia sunt oameni educati si civilizati si de descurca si ei cu engleza. Daca esti tanar, nu ai sotie si copii, de ce sa nu pleci macar ca experienta? Poate vii si cu bani acasa pentru ca acolo cu siguranta poti sa pui la ciorap, in Romania abia iti ramane ceva la sfarsitul lunii

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Esti tanar, nu ai familie inca.
Asta ar fi momentul sa incerci, ca experienta, traiul afara. 1-2 ani, vezi si tu cum e.
Se castiga mai bine, dar si cheltuielile sunt mari.
Ar fi bine totusi sa cunosti pe cineva acolo, nu e bine sa fii singur.

| mODIN a răspuns:

Ai luat in considerare varianta de a deveni sofer de tir?

| adryang78 a răspuns:

Orice hotărâre ai lua, fiecare are avantaje și dezavantaje.
Totuși, având în vedere că încă n-ai întemeiat o familie, părerea mea este să încerci în afară. Dacă nu merge sau nu te adaptezi, măcar nu rămâi cu regretul că n-ai încercat. În plus, ar fi o bună experiență de viață. Traiul în România îl știi deja, zic că merită să încerci și altceva, până nu apar alte obligații.
Succes!