Bună, Albert!
Când ai de luat o decizie ce îți implică viitoarea carieră important este să alegi ceea ce îți place, nu ceea ce îți spun alții că este de viitor.
O universitate scoate anual zeci de licențiați dintre care nici jumătate nu ajung să lucrezi în domeniul pe care l-au terminat.
Mai ai un an pentru a te gândi. Ai acces la internet, la informație. Documentează-te despre licențele pe care le oferă universitatea.
Trebuie să iei în calcul și admiterea. De exemplu, la facultatea de limbi moderne aplicate ai examen la două limbi.
Sper ca răspunsul meu să-ți fie util!
Translator in mai multe domenii (prioritar, poti lucra ca translator cum iesi din facultate nu mai trebuie sa dai examene speciale ca cei de la alte specializari), profesor daca faci modulul psiho-pedagogic dar sunt preferati cei de la limbi si literaturi, ghid turistic etc.
Si nu e `facultatea de limbi moderne aplicate`, limbi moderne aplicate e o sectie, nu o facultate. Facultatea e de limbi straine de obicei.
Se cauta limbile straine, dar daca ai de gand sa te duci sa te inscrii la engleza si franceza e o pierdere de timp.
Daca alegi o limba mai complicata, mai rara cum ar fi limbile asiatice (chineza, japoneza), cele nordice (suedeza, neerlandeza) atunci clar merita pentru ca salariile sunt destul de mari pentru cineva care stie o astfel de limba. Si iti mai alegi inca una pe langa asta (trebuie sa iti alegi 2 in total: o limba A si una B), eu iti recomand germana.
Da, sunt de acord si cu raspunsurile de mai sus, sunt multi care nu au facut nimic cu facultatea asta dar din cauza ca s-au dus unde e mai usor: pe engleza si franceza, eventual spaniola italiana. Pai scuza-ma, engleza si franceza stie toata lumea, nu ai nevoie sa pierzi 3 ani in facultate pentru asta, normal ca nu ai sanse mari sa iti gasesti de lucru.
LMA este de viitor si ai foarte multe oportunitati. Mi-a spus o studenta de acolo ca nu regreta acest lucru