| MateiRT a întrebat:

Salutare! Sunt pe punctul de a intra la o facultate si nu stiu ce sa aleg. Am fost admis atat la facultatea de inginerie electrica si stiinta calculatoarelor specializarea ( tehnologia informatiei), cat si la facultatea de matematica informatica specializarea ( informatica ). Alegerea e foarte grea si as avea nevoie de cateva pareri de la persoane care au terminat una dintre aceste facultati sau care au avut cateva tangente cu vreuna. Nu stiu exact cu ce se mananca fiecare cu exactitate... ce se face clar la una si ce se face clar la alta?
Nu imi place fizica ( am inteles ca la TI se face doar in primul an );
Vreau sa fac si programare dar nu vreau sa stau numai la birou;
Daca ar fi sa aleg intre fizica si info, clar as alege info;
Imi place sa fac activitate de teren, sa mesteresc.;
Nu imi place deloc sa tocesc, imi place mai mult practica ( ori sa fac programe ori sa deschid si sa mesteresc la diferite masinarii )
Motivul principal pentru care as alege TI este pentru ca vreau sa stiu cat mai multe atat in hardware cat si in software. De exemplu, daca ma intalnesc cu o problema din partea electrica in viata de zi cu zi, sa am habar cum sa o rezolv. Acesta ar fi motivul principal, daca cumva nu urmaresc aceasta profesie tot sa-mi fie de folos facultatea, sa pot sa folosesc cunostiintele dobandite de exemplu sa repar o masinarie sau macar sa am habar ce se intampla cu ea.
Matematica am auzit ca este cam asemanatoare, deci nu cred ca e un factor important pentru alegere;
Ce posibilitati de angajare am de la TI?
La inceputul clasei a 12-a eram sigur ca vreau la Informatica, iar TI l-am pus ca o optiune la care nu credeam ca voi ajunge. Prima data am intrat la TI, foarte multe persoane m-au felicitat si mi-au spus ca ingineria este mult mai buna si mai cautata acum si va fi si pe viitor, informatica va putea fi inlocuita de programe in timp ( de ai ). Apoi in ultima etapa am intrat si la informatica, unde imi doream eu foarte mult la inceputul clasei a 12-a. Acum nu mai sunt sigur care ar fi alegerea cea mai potrivita, incat sa nu regret dupa. Faptul ca am intrat greu la info ma face sa ma gandesc ca imi pune mai mult in valoare nota. Daca ar fi sa aleg TI ma voi gandi ca am dat cu piciorul unei sanse unice...
Astept sfaturi si pareri de la persoane care au trecut prin una dintre aceste facultati sau care s-au confruntat cu o situatie ca a mea.
Multumesc!

2 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Bula
| Bula a răspuns:

Alege "Automatizari si calculatoare".