| TheTimeKiller a întrebat:

Am si eu niste mici nelamuriri. Intreband o cunostinta : "ce face un inspector de protectie civila" acesta mi-a raspuns in mod ironic ca "ia bani degeaba". Bineinteles ca nu l-am crezut. Dar totusi acest raspuns m-a facut sa am mai multe intrebari despre aceasta meserie.
Pe internet am gasit diverse "raspunsuri", de exemplu : un inspector de protectie civila se ocupa cu voluntariat. Dupa am gasit alte raspunsuri de forma : inspectorul de protectie civila se ocupa cu ajutorul populatiei in caz de situatii de urgenta. Deci, imi spune si mie cineva urmatoarele :
-Cu ce se ocupa de fapt inspectorul de protectia muncii?
-Are salariu?
-Daca se ocupa de situatii de urgenta, cu ce se ocupa cand nu sunt situatii de urgenta?
Va rog mult, mult de tot cine stie sa-mi explice si mie.

Răspuns Câştigător
| ywar a răspuns:

Salut! de la bun inceput tin sa iti spun ca sunt auditor SSM [fosta protectia muncii] si cele ce iti voi scrie sunt din experienta de 6-7 ani pe care o am!
Inspector de protectia muncii ca titulatura NU MAI EXISTA! Notiunea de protectia muncii a disparut odata cu abrogarea legii 90/96 foarte buna de altfel dar am intrat in UE ce sa-i faci.
Ca sa intelegi cu ce se ocupa un inspector SSM citeste te rog legea 319/2006 precum si HG 1425/2006 modificata cu HG955/2010 modificata cu HG 1242/2011
Sigur ca are salariu, doar are si fisa de post!
Notiunea de Situatii de Urgenta cuprinde Organizarea Apararii Impotriva incediilor si Protectia Civila!
pentru PSI ai legea 307/2006 si ord MAI 163/2007
pentru protectie civila ai legea 481/2004, republicata!
Nu trebuie gandita situatia "cand nu sunt situatii de urgenta" pentru ca un cadru tehnic PSI sau Inspector protectie civila au intotdeauna de facut multe lucruri - nu se plictisesc niciodata.
Sper ca am fost folositor!

| TheTimeKiller explică (pentru ywar):

Scuze dar TPU mi-a ''corectat'' gresit intrebarea. Eu am intrebat cu ce se ocupa un inspector de protectie civila. Si nu stiu de ce TPU mi-a scris asa ceva si eu nu am fost atent. Bine, vad ca ai scris si despre inspector protectie civila. Iti multumesc pentru raspunsul tau, dar mai astept si alte raspunsuri. Daca nu primesc alte raspunsuri mai bune iti dau tie funda. Multumesc inca o data pentru raspuns.

| zilog a răspuns (pentru TheTimeKiller):

Nu ti-a răspuns nimic depre protecția civilă pe o altă planetă imaginară
ei se ocupă in general cu dezastre
eu sunt voluntar la Crucea Rosie si tot o dată și la protecția civilă
dacă ai nevoie de un dezastru contați pe mine happy glumesc happy

invata oamenii cum sa se protejeze
merge când unii isi fac vile să le dea amenzi că nu au făcut adăpost anti atomic sau sau măcar impotriva inundatiilor si adăpost pentru situatii de urgenta calamitate...
ca nu au echipat corespunzator beciul adica adapostul vilei lor

in afara de ai amenda pe aia care isi fac case dar nu isi fac si un beci
adica un adapost

se mai ocupa cu prevenirea din timp a situatiilor care se pot transforma intr-un dezastru
intr-un fel poate fi bagator de seama

vede că undeva s-a rupt digul sau cineva a tăiat in mod intentionat digul de la un râu pentru că nu putea să treaca cu masinile de pietriș si nisip furat de la piciorul podului peste dig si asa că a considerat că si digul este făcut tot din nisip asa ca poate să il ia de acolo si sa il vândă la firma lui de constructii

se duce inspectroul de la protectia civila si ii bate obrazul
apoi ala zice pâi nu mai am de unde atâta nisip să pun la piciorul podului
hai să dărâmăm acum noi intenționat podul ca să nu se dărâme in momentul in care va trece vreo mașină pe el
si dăramă hoțul piciorul podului

apoi vine cel de la protectia civila si spune vai vai vai vai vai vai pe la televiziuni
apoi vine firma celui care a furat nisipul de la piciorul podului si spune noi stim si putem sa reparam piciorul asta de pod ca sa reparam drumul national E8x

participa cu cele 5 firme ale lui si câștigă cine trebuie

apoi aduce pe banii statului nisipul furat tot de acolo de la piciorul podului si il pune inapoi la piciodul podului

si pe urma vine presedintele din țara respectivă africană in care se întâmplă lucrur de genul acesta
pentru ca asta este doar un SF ce spun eu aici si nu are nici o legătură cu personaje din realitate
si nu are nici o legatura cu personaje reale

ziceam că vine seful statului african x si taie panglica la podul respectiv si televiziunile brao bravo bravo bravo bravo
si seful statului respectiv mai câstiga niste voturi

stau lucrurile pe o altă planetă care nu are nici o legătura cu Terra

2 răspunsuri: