anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:


Am și eu o mică nelămurire..., recent am fost admis la facultate, la studii universitare de licență, domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației, programul meu de studii fiind Tehnologia Informației... și m-am tot gândit oare care e diferența dintre programul de studiu Calculatoare și programul de studiu Tehnologia Informației, pentru că în organigramă sunt trecute ca două programe de studii distincte. Și aș vrea să știu dacă sunt diferențe semnificative și care dintre cele două sunt mai potrivite domeniul de activitate IT! Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri! Vă urez o zi faină tuturor!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| flixbuster a răspuns:

Asa, din intuitie, as spune ca la Calculatoare te vei orienta mai mult spre hardware in timp ce la Tehnologia Informatiei te vei orienta mai mult spre software. Cred ca au si un trunchi comun dar si diferente. De exemplu, in C poti scrie si drivere low level dar si progame economice. In schimb despre partea electronica e putin probabil sa vorbesti legat de software in timp ce despre algoritmi de sortare e putin probabil sa vorbesti legat de hardware.

| catalan98 a răspuns (pentru flixbuster):

Îți sunt recunoscător pentru răspuns! Dar, deocamdată mai aștept și alte răspunsuri! Numai bine!

| flixbuster a răspuns (pentru catalan98):

Cat astepti alte raspunsuri: pe site-ul facultatii nu e data si programa de studiu pe ani, ce vei invata? Asa ti-ai putea raspunde singur. N-ai zis exact la ce facultate esti ca sa stim pe ce site sa ne uitam.

| catalan98 a răspuns (pentru flixbuster):

Salut! Am găsit asta pe site: https://ieti.uoradea.ro/ro/educatie/planuri-de-invatamint-2017-2018. Mulțumesc de idee!

14 răspunsuri:
| Peridava a răspuns:

Ai ajuns la licenta si nu stii diferenta intre specializari? Ce fel de specialist vei fi? Ai facut IT doar pentru ca vei fi fabulos de bine platit?

| dfsugiopdfiudygh a răspuns (pentru Peridava):

A zis că a fost admis la facultatea respectivă anul ăsta! Nu a făcut nici un fel de IT.

| Peridava a răspuns (pentru dfsugiopdfiudygh):

" la studii universitare de licență" ce inseamna?

| dfsugiopdfiudygh a răspuns (pentru Peridava):

Înseamnă prima treaptă a studiilor superioare. Abia a fost admis.

| Peridava a răspuns (pentru dfsugiopdfiudygh):

Serios? Ia vezi ca licenta este dupa facultate.
https://www.tpu.ro/educatie/ce-inseamna-licenta-la-facultate/

| dfsugiopdfiudygh a răspuns (pentru Peridava):

Măi, omul lui Dumnezeu, citește mai bine întrebare pusă, apoi învață-mă pe mine ce înseamnă licență. A zis că recent a fost admis la facultate, la studii universitare de licență. Îți recomand cu drag să citești și pe site-ul Ministerului Educației Naționale ce înseamnă STUDII universitare de licență, nu licența în sine, ci studii, omul abia a fost admis să studieze ca să-și ia licența.
https://www.edu.ro/studii-licenta
Sunt sigură, că dacă termina facultatea, nu te mai întreba pe tine pe TPU, care e diferența dintre acele programe de studii.

| Peridava a răspuns (pentru dfsugiopdfiudygh):

Tocmai ca el nu stie ce sa intrebe!
Nu inteleg de ce ii iei tu apararea, in loc sa-i exlici ca a gresit.

| catalan98 a răspuns (pentru Peridava):

Dacă nu poți să-mi dai un răspuns concret la întrebarea pusă de mine pe site, atunci mai bine nu te băga în seamă și nu mă învăța tu pe mine cum să pun o întrebare sau cum să o scriu, că văd că te bagi cam mult în seamă! Am nevoie de răspunsuri la întrebare, nu să vi tu să pui întrebări. Consider că întrebarea mea a fost cât se poate de clară formulată. Cu tot respectul, vezi-ți de treaba ta!

| dfsugiopdfiudygh a răspuns (pentru Peridava):

Băi, omule! Ce a greșit în întrebarea sa? Omul a fost destul de clar, nu am ce să-i explic. Dar tu ești destul de slab la minte, ești enervant. Nu îi iau apărarea, doar că prostia ta irită!

| minrest a răspuns (pentru Peridava):

Asa se numeste. Studii la universitate, care au ca finalitate licenta, adica studii universitare de licenta. Fa o facultate, si vei vedea.

| Doja a răspuns:

De regula diferenta este intre hardware si software. Uita-te atent la programul de invatamant. Daca vezi chestii referitoare la circuite electronice, este vorba de hardware/robotica.

Pt domeniul IT trebuie sa muncesti singur, sa inveti singur f mult, pentru ca scolile de la noi nu pregatesc oameni pentru realitatea muncii.