| andreid7 a întrebat:

Salutare tuturor! Am nevoie de putina consolare. Fac 20 ani si stau la sat, departe de orasele mari. Sunt la facultate la iași la distanta dar ma frustreaza rau facultatea asta. Vreau sa ma mut la Bucuresti in chirie sa lucrez pe un salariu mai mare, si sa strang bani pentru visul meu dar stau la 4 ore de Bucuresti, asta inseamna ca n o sa mai frecventez casa. Nu am o problema cu iesirea din zona de comfort dar nu ma lasa inima sa o las pe mama singura cu toate treburile. Tată numai am de 4 ani si ne descurcam mai greu. Asa ca eu trebuie sa fiu speranta casei. E multa presiune in capul meu dar sper sa fie bine, cu facultatea nu stiu ce sa zic, are multe taxe de platit si eu vreau sa strang bani poate mut facultatea la Bucuresti. Cum as putea sa dau mai des pe acasa si sa am si un job la Bucuresti? De ex sa calatoresc gratis sau ceva. Acum cu noua lege numai beneficiez de calatorii cu trenul in alte orasecrying( Va rog fara pareri proaste sau judecări.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand trebuie sa te gandesti cum sa stai mai aproape de casa si de facultate, ca sa-ti vina usor sa calatoresti fiindca te costa enorm transportul.
Stiu ca tu vrei sa inchiriezi in Bucuresti, dar chiriile sunt foare mari si pentru ca esti student nu vei avea bani sa-ti platesti chiria, avantajul cel mai mare il poti avea sa faci o facultate in municipiul unde locuiesti, sau in cel mai apropiat oras de casa ta.
O alta varianta este sa stai la caminul studentesc, unde te costa foarte putin si esti acolo langa scoala, fara sa te mai stresezi de plata chiriei, a intretinerii, a facturilor de apa, curent, gaz metan samd.
Abia dupa terminarea facultatii te poti muta in Bucuresti, daca iti gasesti intai loc de munca in Bucuresti, ca-i dificil sa inchiriezi si sa nu ai bani sa-ti platesti chiria, intretinerea samd.
In ziua de azi facultatile sunt inutile, fiindca numai 5-10% reusesc sa-si gaseaca de munca, restul intrand in somaj sau reprofilandu-se pe ce gasesc de munca local.

| Kufu95 a răspuns:

Eu zic mai bine un loc de muncă de acasă că tu ai spus că îți este greu să o lași pe mama ta singură.