Te vad descurajata si nu cred ca este cazul. Eu ti-as sugera totusi sa faci liceu si sa te straduiesti pentru bac. Chiar daca nu vrei facultate sunt multe postliceale, cursuri sau programe de pregatire care cer bac-ul. Din pacate profesionala e cam o Cenusareasa a invatamantului - ideea nu este rea in sine ( din contra) dar este aplicata destul de prost. Profesori dezinteresati, metode invechite, baza materiala din vremuri de mult apuse. Diploma la mana suna bine dar ce te faci cand toti cer experienta si practica de la scoala nu e suficienta?
Nici eu nu ma descurcam la matematica, o uram si o urasc. Nici romana nu imi place foarte mult( romana facuta in scoala), dar am dat la filologie, unde faceam decat 2 ore de mate pe saptamana, si alea deloc. La liceu o sa reiei totul de la capat, tine minte, nu esti nici primul nici ultimul copil care nu stie matematica, uite-te la Youtube ca e o profesoara care explica foarte frumos matematica de 5-8.
Apuca-te de acum sa repeti, ai destul timp tot anul.
Eu dacă merg la liceu vreau sa dau la filo sau sa merg pe biologie dar sunt mai mult decât convinsa ca nu o sa iau examenul și o sa ajung la un liceu vai de capul lui, eventual iau 5, 6 mici șanse sa iau 7 și tot asa, ajung la un liceu slab, poate nici nu iau bacul și uite asa pierd mai bine 4 ani din viata, poate nu l iau nici a doua oara și tot asa și poate ajung la concluzia ca era mai bine la profesionala. Dar totuși pot face cum a zis acea persoana, gen sa iau dibloma de profesionala și sa continui liceul pentru bac?
M-am documentat un pic si scrie ca dupa cei 3 ani de profesionala ( la sfarsitul carora obtii calitatea de muncitor calificat) trebuie sa dai diferentele la materiile pe care nu le-ai studiat si te poti inscrie in clasa a 11a si dupa ce termini clasa a12a dai examenul de Bac. Poti sa faci a11a si a12a la zi sau la seral.
sorinaa0 întreabă: