| Aschilean_Cristian_1991 a întrebat:

Salutare tuturor.

Se merita sa pleci in strainatate. Pentru ati putea indeplini dorintele aici in tara? Lucrez ca Lucrator Comercial intr-un supermarket.(3 ani experienta)... Pe un salar de 1000 lei ( si hamalesc frate.) cine a lucrat stie!
De 2 ani incerc sa intru la Academia de Politie si nu pot!
O cauza ar fi timpul pe care il acord pentru pregatire. Jumatate din salar il bag in casa, imi place sa imi ajut parintii cu ce pot. 2-300 le dau pe meditatii Romana/Engleza, Istorie sunt AS.100 la sala de fitness.
Lucrez in fiecare zi 10 ore, un Weekend liber unu ba ..Sunt plecat de acasa 12-15 ore in fiecare zi ( LUCRU > la sala, alergat la meditatii) am slabit de la 115 la 70 kg, sunt obosit frant, picioare umflate, dureri de spate.
de imi vine sa imi omor sefu de 25 ani! eu 23! mor de ciuda cand il vad ca sta la lucru 4-5 ore, munca de birou pe salar de 3000+ lei.
Ce m-am gandit eu sa fac, sa plec 3-5 luni poate mai mult, sa reusesc sa ma intorc acasa cu 3-4000 euro.( stiu ca suna frumos da no..totii avem vise). Banii i-as folosi pe post de salariu lunar fara sa lucrez. Banii ar ajunge un an, in care as avea tot timpul sa ma pregatesc fara griji.
Daca imi permit masina. nu > folosesc loganu familiei
Aproape toti prieteni au masina, eu nu..Toti au rata la banca pe 5 ani eu nu laughing Banca nu e optiune pentru mine big grin
Multumescbig grin Astept Pareri! scuze de greselile de ortografie big grin

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In afara, ori abatori Olanda, Germania, salariile din Germania sunt urmatoarele ( nu vorbesc din auzite, am rude calumea care au plecat si nu s-au mai intors, dar dupa o perioada de 7-8 ani, s-ar intoarce de maine, iti spun si de ce)
1. in Germania la abator sunt urmatoarele salarii/conditii: 1300-1500 maxim abator, 300 chirie, 300 mancare, imi spuneau ca 700 pot pune 100% deoparte fara cluburi si etc, ca nu mai pui decat 400-500 deoparte. Conditiile sunt inumane dupa cum spun ei, in sensul ca: stau cate 5-6 in camera, wc la comun, o camera naspa de apartament, un frigider mini, cat 2 unitati de pc una langa alta si putin mai inalt, paturi unu peste altul, faci curatenie in urma ta speli cateodata si pentru altii, faci cu randul la curatenie/vase etc, inainte aveau salarii de 1700-1900, din care ramaneau cu 1000 BANII curati, dar nu au mai avut de munca la acele abatoare, sunt diferite in alte orase, aveau putina munca, abia le veneau carnea, vacile etc, erau la dezosat, unii la taiere de slanina de pe porc/vita, aveau un fel de "botnite" cu protectie la maini, ceva de metal ca sa nu iti tai mainile, iar acolo in incapere era foarte frig, iti pot arata niste videoclipuri in privat trimise de ei, plangi daca vezi ce si cum, dar deh vrei un ban in + fata de ro, atunci induri cativa ani, iti faci 1-2 miliarde maxim si stai in banca ta, pana gasesti altceva in alta parte, gen Anglia.
In Olanda treburile stau altfel 1500 euro, iti raman fix 600, conditii putin mai bune, asta daca cumva vrei sa iti ramana in jur de 900, stai in ghetouri/trenuri ceva pe acolo am inteles, dar sunt 9-10-11 acolo, totul la comun, infern dar repet, afara esti la strain nu acasa la tine.
Daca pleci iti sugerez ori sa pleci cu o fata/iubita/sotie, ori daca nu cu alti 2-3 prieteni, ca sa puneti de chirie strans adunat, si sa faceti ceva, ca altfel 0 barat, adica faci dar nu mai mult de 600 sa iti ramana curat, hai 700 dar greu.
Nu te gandi ca vii de acolo bogat de dai pe afara, ca nu-i asa, abia dupa 5 ani a putut sa isi faca o casa de maxim 2.5 miliarde si cam atat, si nu a terminat totul in ea, nu interioare, doar la 2 camere din 6, dar deh el a fost singur, tu daca pleci in familie, este altceva. La ambalat lucrurile stau cam idem dar este pentru femei, bine poate si pentru barbat ca nu zice "co-seful" adica nu vorbesti direct cu neamtul, tu vorbesti tot cu un roman gen, el e un sef pentru voi banda, seful suprem este neamtul dar nu o sa ajungi doar 1-2 ori/an sa vorbesti cu el, asta romanul seful tau, va fi in felul urmator: el iti ia din salariu 200 de euro logic, deci tu ramai cu banii care ti-am spus eu, dar salariul tau este mai mare cu 200-300 euro, dar iti ia romanul, ca deh comisionul, el stabileste salariile la fiecare, romanul ii zice la neamt ba imi trebuie atatia bani pentru astia, romanul ia frumos restul de bani, garantat de al 5 insi ii iese numai lui 1100 de euro, pentru munca voastrawinking
Sa stii limba aproape de perfect ca sa comunici acolo, germana este baza, daca stii si engleza mai bine zic eu, dar germana sa o stii tata Dumnezeieste, o si inveti pe parcurs, dar sa si stii din tara sa comunici cat de cat.
In Anglia sunt niste dialecte dar le inveit pe parcurs, insa acolo engleza este puterea, si engleza calumea, gen iti da un chestionar cu intrebari in engleza, si tu daca raspunzi la 70 din 80 esti bun, daca nu, inapoi in tara, sau lucrezi acolo ca distribuitor de marfuri, trebuie sa ai b-ul neaparat este bine si ce-ul, pentru ca daca te pune pe tir, ai dat de naiba, duci de la distribuitor la hypermarket-uri/supermarket-uri unde esti trimis, salarii ceva mai bine in jur de 1600 - ajungi si la 1900 lire, din care
chirie 500 de EURO tine cont nu lire, EURO, unii poate sa iti ia si 500 LIRE, depinde cum este acolo "patronul" vei sta intr-o camera de apartament, nu mai mult, + mancare 300-400 lire, iti raman acolo ceva mai multi bani, cel mai bine este sa pleci repet in familie/prietena/prieteni, sau sa lucrezi in constructii undeva la 1600-2000 lire maxim, depinde de cat muncesti cate ore in + etc, esti salarizat pe ora, nu ma stiu fix cat, ca nu am mai vorbit nici eu cu amicii/prietenii/rudele de 2 luni, unii s-au mai mutat de la un loc la altul, dar in general le merge bine in Anglia, in Germania hmm asa si asa, la constructii ori pe santier ori daca nu, pui faiata/tapet/gresie/la case scari/tavane false, tot felul de chestii.
Ca femeie in Anglia ori la croitorie salariu bun, ori vanzatoare la vreun hypermarket, AICI VORBIM doar de necalificat, nu calificat.

| Aschilean_Cristian_1991 explică (pentru anonim_4396):

Daca manc de 500 euro 1000 tone ma fac laughing...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Aschilean_Cristian_1991):

300 vrei sa ziciwinking, acolo sunt diferite preturile fata de ro happy

| Prezidentul a răspuns:

Si pe mine ma bate gandul sa plec din tara, caci aici e jale.

Incearca in strainatate, cu siguranta va fi mai bine. Am cateva rude si nu se plang / nu vor sa se intoarca la munca in Romania.

| Bica_Madalina_1993 a răspuns:

Pleaca in strainatate daca poti pleca la sigur. Daca vezi ca nu reusesti sa intri la academia de politie, incerca sa te reprofilezi. Sa dai banii pe niste cursuri utile, sa inveti o meserie ceva. Oricum nici ca politist nu o sa castigi prea bine. Prietenul meu vroia sa se faca politist, dar cand a vazut ce inseamna sa fii politist la noi in tara, s-a facut programator si e mult mai multumit. Succes! happy

| Aschilean_Cristian_1991 explică:

Nu sunt sigur, dar m-am saturat. ai mei tot zic lasa ca va fi bine... mai trece un an si tot nimic...