Salut si tie! In primul rand ia-ti o foaie de hartie si citeste toate teoremele si definitiile de pana acum si transcriele pe acea foaie, dupa care cauti o problema in carte si in functie de ce iti cere incerci sa o aplici.Ca sa stii sa rezolvi o problema trebuie sa iti faci la acea problema Ipoteza:Ce iti da problema, Concluzia:Ce iti cere, Demonstratia:Rezolvarea concluziei.E cam greu sa recuperezi acum materia aceea pe care ai pierdut-o.Eu iti urez multa bafta!
Pai uita-te la primele lectii!
Mai intai uita-te la exercitii,la rezolvarea si cerintele lor, apoi incearca sa le rezolvi cu, caietul inchis dupa care te uiti si tu sa vezi unde anume ai gresit!
si invata formulele... fara ele nu rezolvi nimic
Deci in primul rind trebuie sa ai asa zisul "simt al observatiei" adica trebuie sa intelegi la ce se reduc problemele cu ce poti lega fiecare element dat in acea problema. Si nu in ultimul rind tine minte majoritatea problemelor se reduc la congruenta triunghiurilor, asemanarea triunghiurilor si chestii legate de arie, inaltime, etc. Desigur ele sunt mai multe dar astea sunt cele mai principale si sunt primile care mi le-am amintit. Iti urez succes si sper ca sfaturile mele iti v-or fi de folos.