Nu te-am jignit, fizica și chimia și matematica sunt foarte frumoase cu condiția să le înțelegi mereu, și să înveți sistematic.
Dacă nu ai învățat sistematic, apar goluri și nu mai poți înțelege bine lecțiile noi.
Sunt convins, că dacă nu ai avea acele goluri, ai vedea cât de frumoase sunt aceste 3 discipline.
Poate nu din puturoșenie & din neînvățat sistematic, nu ai înțeles unele lucruri, ci pentru că nu ai fost învățată cum să înveți, sau pentru că și manuale de școală sunt prost scrise, și unde nu explică bine anumite lucruri.
Chimia și fizica care se face la gimnaziu, se reia și la liceu și fiind elevă de liceu vei pricepe mai bine, diverse aspecte.
Eu am explicat acelei fete, cum să învețe matematică gândindu-se la genul proxim și la diferențele specifice.
Când eram în clasele 5-8 nu mi-au plăcut nici chimia și nici fizica, că am avut parte de profesoare slabe, niște babe care ieșeau la pensie, și nu își dădeau interesul cu noi, iar manualele nu erau bine scrise, / redactate.
La liceu mi-au plăcut mult și chimia și fizica.
Dar manualele de liceu erau mult mai bine scrise și am avut parte și de cadre didactice, care ș-au dat interesul.
Pentru că îmi plăcea chimia pe lângă ce învățam din manuale de liceu, învățam și după cursurile de facultate redactate de academicianul Constantin Nenițescu, sau după cărțile scrise de profesorii Berald & Zapan, și unde era mai puțin decât în cursurile scrise de Nenițescu, dar mai mult decât în cărțile de liceu.
În clasa a 11 a mi-am cumpărat niște cărți groase cu chimia metalelor, ca niște cărămizi scrise de alții.
Și la fizică învățam, în timpul liceului, după cursuri pentru ani mici de facultate, că îmi plăcea fizica.
Chimia nu este afurisită, tu nu ai reușit să vezi cât este de frumoasă.
Evident că dacă la chimie ai manuale prost redactate și eventual și o profesoară care nu a reușit să vă facă să vă placă chimia, nu îți place chimia.
Un medic trebuie să cunoască chimie, că este necesară pentru partea de farmacie și trebuie să știe ce efecte și ce reacții chimice apar, și ce efecte au medicamentele pe care le recomandă pacienților.
Meseriile căutate se tot schimbă în timp.
Politica nu este o meserie.
Liceul militar este o prostie. Că nu mai este interesantă meseria de militar.
Meseria de medic este necesară atâta timp cât există oameni bolnavi.
Chimia nu este afurisită.
Tu ai fost puturoasă și nu ai învățat sistematic la chimie.
Citește ce am scris acestei fete :
http://www.TPU.ro/......au-fundoi/
despre cum trebuie învățat la matematică, fizică și chimie.
Da ai dreptate, am citit, eu, neatent, era poliție, nu politică.
Poliția nu este o meserie bună, că ai treabă cu infractori și cu toți nenorociții.
Deci ori medicină, ori ingineră: calculatoare, nanotehnologii, energetică neconvențională, modelare matematică în diverse domenii, proiectare în construcții de utilaje sau de case, etc.
Și economistă, este o meserie bună, pentru o femeie.
Multe femei sunt farmaciste, dar văd, că nu îți place chimia.
Totuși farmacologia naturistă, nu cea de sinteză, este de mare viitor.
Deci din plante și animale și insecte, să se extragă medicamente utile, prin concentrare, fără a avea cozile de reacție tipice, produselor de sinteză.
Sunt multe meserii frumoase, dacă știi, să le găsești frumusețea.
Alege ce meserie ti-ar placea tie, dar si ce crezi ca ai fi in stare sa faci. Daca esti buna la sport si ti-ar place sa lucrezi in politie atunci alege asta. Daca esti pregatita sa inveti mult, adica toata viata si sa faci sacrificii alege medicina.Sunt politisti care castiga bine, iar unii medici castiga foarte bine.Si medicina este interesanta.Nu te sfatuiesc sa urmezi un liceu militar.Nu e prea grozav.Mai ai timp sa te hotarasti ce facultate sa urmezi din moment ce nu esti la liceu.Chimia nu este o materie grea daca-ti explica cineva.Parerea mea este sa incerci sa faci in viata ce-ti doresti, ce meserie doresti si daca crezi tu ca ai fi buna.Nu te gandi la bani si nu te lua dupa altii.Informeaza-te si alege.Iti urez succes!
Nu se compara cele doua meserii nici ca importanta sociala, nici ca siguranta! Medicina e net superioara!