| georgianacas a întrebat:

Stiti eu sunt alta religie nu ortodoxa sunt"PENTICOSTALA"am doar 12 ani si fetele sunt ortodoxe(prietenele mele din clasa)dar ele nu ma suporta si striga dupa mine"POCAITA!"dar eu il iubek pe d-zeu si nu pot sa renunt la religia mea

45 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Nu le baga in seama, cauta sa le ignori si sa nu te superi pe ele cand spun asa ceva. cauta sa fi mai aproape de cei ce te intelg sau nu dau importanta ca esti de alta religie (acest lucru nu trebuie sa aiba importanta intr-o relatie).
Fruntea sus si fi tare.

| cristi202 a răspuns:

Iubeste-L in continuare. Tu demonstreaza-le cine esti iubindu-le. Daca nu stii cum, cere ajutor de sus. Cam cum am facut eu cand un coleg, dupa ce am devanit credincios, striga la fel dupa mine: "Cristi pocaitul!" cit de tare putea in hala imensa in care lucram amindoi. M-am rugat, ca sa stiu ce am de facut, si mi-a venit ideea ca, odata ce era foarte cald, sa il iau si sa il duc la bufetul fabricii si sa ii iau un suc. A crezut ca imi bat joc de el cand i-am spus ce vreau sa fac, si nu a crezut pana ce nu a vazut ca ii dau sucul in mina. Sa fii vazut atunci fata lui! De atunci i-am cistigat respectul, si nu mai striga. Fa si tu la fel, raspunde cu bine raului pe care ti-l fac, fa-le ceva care sa tina minte, si vei vedea ca le vei cistiga si tu repectul. Pentru ca ele pot raspunde la bine cu rau, dar niciodata nu vor putea face ce poti tu face, sa raspunda cu bine la rau. Asta te diferentiaza de ele, si ar trebui sa te faca sa te simti mindra ca esti "pocaita".

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Am si eu prieteni penticostali si sunt foarte de treaba. Din discutiile cu ei am inteles ca au avut si ei astfel de probleme pe care le-au rezolvat deschizand ochii si vazand ca PRIETENI sunt cei care te accepta asa cum esti, cu bune, cu rele, indiferent de RELIGIE, orientare sexuala, preferinte la mancare, etc. Asa ca de aici... Tu iti alegi prietenii, iar pe fetele din clasa, lasa-le, cand vor mai creste, vor realiza ce prostie fac acum.
Spor!

| Parintele a răspuns:

Hei! Ignorai; asa sunt invatati copii ortodocsi sa se poarte. Ce aud in casa iau ca exemplu.Pe langa asta sunt niste copii ca si tine, si sper ca atunci cand veti creste mai mari sa se linisteasca.Vezi,asta este dezavantajul de a fi crestin.Mai bine gandeste-te ca nu exista nici un d-zeuwinkingNimeni nu l-a vazut.

| catalina62572 a răspuns (pentru Parintele):

Nu stiu daca tu esti un parinte dar dupa ce sfat ai dat acestei fete se pare ca nu... popa sau ma rog un popa nu da asemenea sfaturi, daca fata are probleme cu colegele ei ce vina are D/zeu ca tu crezi ca nu exista. halal preot care nu crede in D/zeu.ea trebuie sa le ignore si sa creada in religia ei punct si gata nu?

regis
| regis a răspuns:

Cine nu te accepta asa cum esti nu merita prietenia ta. La randul tau nu trebuie sa lasi religia sa fie o piedica intre tine si ceilalti, dupa cum nu trebuie sa ti-o schimbi doar pentru ca asa vor altii. Eu am avut colegi de alta religie fara ca macar sa stiu asta, am aflat abia cand au aparut orele de religie. Asta pentru ca nu era nimic diferit in comportamentul lor, nimic care sa ne diferentieze. Poate si oamenii erau altfel, uniforma ne ajuta si ea...
Din pacate e greu sa te sfatuim ce sa faci pentru ca e greu sa stai in afara grupului, dar cel mai bine este sa le ignori. Ignoranta il determina cel mai repede pe celalalt sa renunte.

| afrodita17 a răspuns:

Spunele parintilor sau dirigintei daca ele nu stiu sa socializeze... poate vor incerca sa rezolve cat de cat problema...oricum...nu ai de ce sa te simti prost in fata lor...lipsa educatiei se pare ca primeaza in ele...

| alexam a răspuns:

Din pacate tinerii, sau adolescentii, cum esti tu, isi dau seama mai tarziu ca oamenii nu trebuie judecati dupa religie sau etnie, asa ca o sa mai dureze putin pana nu o sa te mai numeasca asa. Ideea e ca nu trebuie sa renunti la religia ta, pentru ca asa ai scadea si mai mult in locul lor. Intr-o zi incearca sa le explici ( sau macar uneia dintre ele ) ca ar fi putut ea sa fie in locul tau. Cum crezi ca s-ar simti, crezi ca ar renunta la religia ei? Aproape sigur ca nu... Oamenilor in general le e greu sa inteleaga sau accepte ce e diferit fata de majoritatea.

| alexam a răspuns:

Scuze! mai adineauri am vrut sa scriu ca ai scadea si mai tare in OCHII lor, daca ai renunta la religia ta...

| gabimaris a răspuns:

Eu cred ca aceasta iubire de care vorbesti tu ti-a fost indusa de parinti si apropiati ai familiei tale (cu siguranta penticostali si ei), la 12 ani nu se poate vorbi de convingeri religioase! insa, daca tu crezi in Dumnezeu si il iubesti asa cum spui, daca stii ce inseamna sa fii penticostal, daca poti sa sustii ca il iubesti pe Dumnezeu, cere-le prietenelor tale (daca sunt cu adevarat prietene ar trebui sa te ia asa cum esti, si nu sa te judece) sa asculte ce stii tu despre Dumnezeu si religia ta, apoi (ca un exercitiu si pentru tine, dar mai ales pentru ele) roaga-le sa-ti spuna si ele despre religia lor! s-ar putea sa ai surprize si ma gandesc acum la necunoasterea religiei!

| Misterious a răspuns:

Ai grija doar sa nu devina o obsesie...incearca sa fi si tu la fel ca restul lumii pentru ca am si eu cunostinte la fel dar parca au ochelari de cal.vad doar in fata nu se uita si in jur...

RaduCiocan
| RaduCiocan a răspuns:

De obicei oamenii se comporta diferit si de multe ori rautacios sau chiar deviant cu persoane ce nu fac parte din grupul lor. In cazul tau de fata, fiind de alta credinta crestina.
Cel mai bine este sa te comporti normal, sa nu te prinzi in jocul lor rautacios. Arata-le ca nu esti cu mult diferita fata de ele din perspectiva asta.
La 12 ani, acele fetite nu gandesc cu capul lor, ci sunt victime ale prejudecatilor educatiei parintilor si altor apropiati. Asa au fost invatati ca cei "pocaiti" sunt rai.

| TipulVerde a răspuns:

Scuipa-le, injura-le, sau asteapta pana o sa faci vreo 18 ani, o sa fii atee pana atunci... auzi, pocaita, numai bunica-mea mai zicea asa...trist

| Linda a răspuns:

In Statele Unite ortodocsii pot fi considerati o secta. Deoarece catolicii si baptistii sunt majoritari.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si ele il iubesc pe Dumnezeu...nu ataca fara sa stii despre ce e vorba.

Mergi la scoala cu basma pe cap? Da-o jos!
Faci ceva diferit de ele?
Incearca sa discuti cu diriginta si poate faceti o ora la dirigentie in care sa discutati /rezolvati problema!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Georgiana, te-as sfatui sa cauti adevarul intr-o biserica ortodoxa...sectele nu fac altceva decat sa spele creieri... o sa cresti mai mare si o sa vezi ca asa e...asta ti-o doresc, sa deschizi bine ochii! cat priveste prietenele, traim intr-o societate care nu e nici pe departe perfecta, dar au si ele dreptatea lor!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ni nu trebuie sa renunti, dacaa ti ar fi intr-adevar prietene te ar accepta asa cum esti tu dar stai linistita k Dumnezeu are grija de tine si te va ajuta sa iti gasesti prietene adevarate, eu am 20 de ani si de curand am fost botezata la penticostali si de mine au ras multi dar nu i am bagat in seama incredete in Domnul si el te va ajuta. loris_creata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incredete in Domnul si el te va ajuta sa iti gasesti prietene adevarate nu cum sunt colegele tale care nu te accepta asa cum esti.Pacea Domnului sa fie cu tine! loris_creata 20 ani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna, si eu sunt penticosta, si nu parintii mei mi-ai impus aceasta dragoste pentru Dumnezeu. pur si simplu a venit din sufletul meu, am fost prima din familie care s-a pocait... in prezent parintii mei nu au incheiat un legamant cu Dzeu in apa(sunt ortodoxi), insa li s-au deskis mult ochii si sufletul si il iubesc Dzeuwinking La scoala nu am avut probleme, sunt respectata, mi-am capatat respectul, si incearca sa-ti vezi de treaba ta, nu-i baga in seama daca te jignesc... roaga-te doar sa-i ierte Dzeuwinking Si inca ceva... sa nu renunti la Dzeu pentru nimeni si nimic, nu ceilalti iti vor fi aproape cand iti va fi greu... ci Dzeuwinking Fii binecuvantata preaiubita fata de Dzeu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga georgianacas, esti adolescenta dar nu esti prea mica sa pricepi dragostea lui Hristos. Eu am trecut de 17ani de varsta ta dar pot spune ca mai ieri ma strigau si pe mine colegii "pocaitul"!
La serviciul unde lucrez acum am doi prieteni, cei mai buni prieteni ai mei de la servici, colegii striga dupa noi uneori "pocaitii", si e asa de frumos ca eu sunt baptist, un prieten e crestin dupa evanghelie iar celalalt este ortodox. Colegii striga "pocaitul" dupa un ortodox, ei ortodocsi de forma! Te indemn sa nu-i urasti pe ortodocsi, sa-i iubesti ca pe fratii (surorile) tai. Cine-L cunoaste pe Hristos isi va iubi si prietenul, si dusmanul. Sa stii ca sunt multi, foarte multi ortodocsi crestini adevarati, si din ce in ce mai multi "pocaiti" pacaliti. Crede Biblia si tot ce o aproba in intregime! Ofera-L pe Hristos celorlalti prin ceea ce esti si faci intotdeauna! Fii binecuvantata de Hristos!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu lua in seama ce zice lumea, si fi mandra de ce esti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Domnul sa te binecuvinteze

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Desi sunt ortodox, cred ca mantuirea se poate primi in orice religie crestina.insa, referitor la religia ta si la altele e zic sa studiezi biblia singura, fara ca cineva sa isi impuna punctul de vedere. in ceea ce priveste colegele tale, fii fericita deoarece fericiti vor fi cei ce plang, cei ce sunt batjocoriti pentru EL. dk ai nevoie de ajutor...razvan_draga

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lasa-i sa vorbeasca...fi mandra de ceea ce esti... o vorba spune asa. voi ma judecati ca sunt altfel dar eu va judec ca sunteti toti la felhappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu sunt baptist si la inceput colegii se radeau de mine... dar apoi de pe cls a 5-a s-au schimbat lucrurile

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Clau44... "credinta adevarata" de care vorbesti tu te pune sa te tarasti in genunchi in jurul manastirilor, sa pupi picturi fara valoare si sa te infometezi cu mancare de post OBLIGATORIU in timpul postului... sin la noi se tin posturi dar nu te obliga nimeni!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lasa-le in pace si nu le baga in seama pentru ca ele vor regretea mai tarziu si o sa-ti ceara scuze pentru asta nu le va lasa Dumnezeu nepedepsite pentru fata lor necurata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca renunti la religia ta, il inseli pe domnul zeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu fi trista mititico...domnul ti-a dat aripioare sa zbori pe aceasta campie pe care exista si flori si buruiene. Tu esti una dintre inocentele randunele care-si poarta aripile deasupra lor, iar tot el nu te va lasa sa cazi intre spinii florilor ce vor sa-ti provoace rani, iar daca ele iti vor face vreodata izvor de sangerari, sa stii ca tot el ti le va sufla peste ele, caci totul e pentru el si totul face pentru tine, nu-l parasi caci viata ta se afla in leaganul ce te misca zi de zi, uneori mai tare, uneori mai incet decat alta data, dar el nu-l opreste niciodata din leganatul lui divin, caci tu esti copilul lui si el e tatal tau, de la ralu fisa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Desi sunt ortodoxa, iti pot da urmatorul sfat: Nu fi trista mititico.domnul te-a dat pe acest pamant ca o randunica care trebuie sa zboare deasupra florilor, dar si a buruienelor, Dumnezeu ti-a dat aripioare ca sa poti zbura peste aceste buruiene, iar daca ele vor sa te raneasca, tu nu te supara si inalta-te sus in bratul Lui, tu nu te indeparta de EL.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iubita mea, iubestel pe Domnul cu tot sufletul tau, cu toata inima ta si nu le mai baga in seama. Si eu sunt PENTICOSTALA de 2 luni, sunt tare mandra ca l-am cunoscut pe Domnul. Vrei sa stii ca pe mine toti ma cam urasc de cand am facut pasul,,,, chiar si mama mea e impotriva mea, dar o las in pace si ma rog pentru ea [pentru toti chiar]., tu vb frumos, poarta-te frumos si roaga-te pentru ele.Domnul e cu tine.Domnul sa te binecuvinteze!