Sfatul meu este sa afli cat mai multe detalii despre fiecare profil (care sunt materiile de baza ale profilului, pe care dintre ele se pune accent) si apoi in functie de materiile preferate sa-ti alegi profilul. Ar fi foarte bine daca ai putea sa discuti cu persoane care sunt la finante, si cu persoane ce sunt la filologie pentru ati face o imagine cat mai clara. Nu doresc sa te influentez dar dintre cele doua profile as spune ca este mai bun cel de finante (chiar daca este mai greu, mai ales daca nu iti place matematica, economia, fizica, chimia) deoarece iti va oferi la varsta majoratului mult mai multe posibilitati de angajare decat filologia (motiv pentru care cred ca si mama ta te indeamna catre acest profil). Oricare ar fi alegerea este bine ca aceasta sa fie luata de tine ci nu sub influenta altora.
Lasa-o pe mama, mergi unde vrei tu. Ai mei m-au lasat sa aleg ce vreau eu, si am ales de n-am mai putut. Mai rational este sa-ti alegi filologia, doar asta-ti place, nu?
In primul rand trebuie sa iti alegi ce iti place. eu sunt la master acum si regret specializarea pe care am facut-o in facultate. In al doilea rand trebuie sa ai in vedere ca economisti ies pe banda in fiecare an. Am citit un articol zilele trecute unde spunea ca in fiecare an absolva un numar de studenti economisti echivalent cu locuitorii unui oras mediu, ceea ce e f mult. Unde sa existe pe piata atatea locuri de munca pentru toti? si mai ales, avand in vedere ca sunt foarte multi nici nu se mai ofera salarii decente, pentru ca au de unde alege.
Eu daca as fii in locul tau as alege economicul romana nu imi place de nici un fel dar acum depinde numai de tine... o sa o asculti pe mama ta sau faci ce vrea inima parerea mea o stii si filologia este buna dar la inceput e foarte greu... si daca o sa ii zici mamei tale asta o sa iti tina tot timpul morala."eu ti-am zis, acum invata nu iesi,,, a fost alegerea ta " si tot asa asa e si la mine eu vreau la economic dar mama zice la mate-info oricum, mai gandeste-te si tu
Eu am facut economicul. Un liceu varza din punctul meu de vedere. tot asa, am fost obligata de parinti, am vrut filologie, m-am luat dupa gura lor si am trecut prin liceu ca gasca prin apa. Depinde de profesorii care-s la voi in oras, la mine in pitesti, toti sunt de treaba, iar cu un profesor de treaba, in opinia mea nu faci o adevarata "treaba"
In primul rand nu te lasa ghidata de mama ta. TU trebuie sa faci ceea ce iti doresti. Amandoua sunt de viitor dar mai bine te-ai duce la filologie ast aiti doresti asta iti place acolo vei obtine note mari te poti duce in alta tara poti sa calatoresti se castiga bine daca sti limbi ...limbiile sunt viitorul GANDESTE-TE BINE