| Alin-Dragos a întrebat:

Sunt anul 1 la Seminarul teologic si as vrea sa aud si parerea voastra despre meseria de Preot daca ma puteti ajuta.

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Din start pui problema gresit, a fi preot NU ESTE O MESERIE, ci ESTE O CHEMARE si daca nu o ai, atunci mai bine lipsa. Preotul, care vrea sa se numeasca preot, trebuie sa aiba anumite calitati umane si in primul rand dragostea fata de semenii sai, mult altruism si sa fie un exemplu pozitiv pentru enoriasi, nu numai prin vorbe ci, mai ales, prin fapte. Eu iti doresc sa ajungi Preot si numai bine!

| Petronela a răspuns:

A fi preot este un lucru bun.

| andreig a răspuns:

Preot? Daca esti crestin si vrei sa faci ceva pentru Dzeu poti sa te rogi si sa faci multe chestii nu trebuie neaparat sa te faci preot, e lumea plina si o sa intalnesti daca o sa te faci multi oameni rai in biserica perversi cu doua sau mai multe fete! Esti micut nu te limita la o chestie pe care ai intalnito, mai sunt multe alte lucruri care ti-ar placea sa le practici. Succes in continuare pana la urma iti vei gasi menirea in viata si o sa faci ce e pentru u

| costyn162 a răspuns:

A fii preot este o meserie la propriu, si o chemare la figurat; depinde cum o iei. Intr-adevar, multe persoane devin preoti astazi, ceea ce nu este tocmai bine pentru ca majoritatea habar nu au ce presupune a fii preot. Din moment ce iti place religia, optezi spre o viata ascetica, nu vad de ce ar mai trebui sa ne ceri parerea. Este alegerea ta, pana la urma. Noi pute spune multe aici, putem sa te influentam, dar alegerea tot iti apartine.

| RoxAnana a răspuns:

E o meserie frumoasa. Daca tie iti place continuawinking eu am in liceu doi care dau peste un an la teologie si sunt la scoala de muzwinking ce sa-ti zic... voce puternica si ambitietongue bafta

| Fotbalistul a răspuns:

Este bine sa fii preot dar sa nu faci ce mai vedem pe la tv happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu termina seminarul, intai.Preot devii dupa facultate de teologie.Cum se spune la carte: "multi chemati, putini alesi!"
Ai citit macar Vechiul Testament? sau astepti sa te oblige popii la seminar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este o chemare harică de pace, care apare din dorinta de a ajuta si a iubi - astfel ai fost ales. Daca il iubesti pe Dumnezeu din toata inima ta si din tot sufletul tau am certitudinea ca vei fi un preot bun. Niciodata sa nu asculti sfaturile rele ale asa-zisilor prieteni care te vor impiedica sa faci ceea ce iti place. Imi pare bine ca mai exista azi tineri care se gandesc si la partea spirituala a acestei lumi ingenuncheate de pacate. Sa nu te descurajezi! Aceasta este o meserie frumoasa si atata timp, cat o faci din iubire, fata de Dumnezeu si semeni, vei fi un om implinit. Fie ca iubirea, adevarul si recunostinta sa ne caracterizeze pe toti!

| aliona_6797 a răspuns:

Ma intreb ce ar spune cei de la seminar despre "meseria de preot". Eu cred ca este mai mult o chemare, o "misiune divina" cum ar spune, spre exemplu, profesoara mea de religie. Nu intentionez sa te jignesc in vreun fel spunandu-ti asta, dar daca percepi preotia ca pe o meserie, atunci ar trebui sa-ti pui un mare semn de intrebare in privinta alegerii tale de a urma seminarul teologic. Cu tot respectul pe care il merita, croitorii, economistii, medicii, nu pot fi pusi in aceeasi categorie cu preotii, deoarece se ocupa de doua domenii total diferite.
Mult succes in continuare!

| JustSmile_8808 a răspuns:

Si varul meu este la acelasi seminar dar anul 2 dupa mine meseria de preot este ok dar depinde de fiecare om daca asta a fost decizia ta in viata trebuie respectata... mult noroc in continuare:*

| ionutnutzy a răspuns:

Preotia in zilele noastre este vazuta din 2 perspective:una de avutie si una de chemare/placere. imi pare rau sa spun dar sunt multi care vor sa se faca preoti sau sunt doar pentru ca e o meserie din care traiesti bine. daca ai fost de mic cu Dumnezeu si cu biserica si iti place atunci este foarte bine, dar daca te-ai dus doar pentru ca asta vrea mama sau bunica sa te faci...mai bine lasa-te... FRATILOR! NU MAI PRESCURTATI CUVANTUL DUMNEZEU (D-ZEU) PENTRU CA DUMNEZEU NU ESTE ZEU!