| MaRRiaN a întrebat:

Sunt anul 2 la Universitatea Spiru Haret, Facultatea Finante si banci. In ianuarie urmeaza sa vina sesiunea de examene si odata cu ea si rata a 2a de plata. Din cauza lipsei de bani ma cam bate gandu sa renunt la ea. Desi sunt la Zi, pana acum am fost doar la examene si s-o platesc, deci o fac cam degeaba. Are rost in stilu asta s-o continui? Ce avantaje am daca ies cu diploma, dar nu am invatat nimic? Pierd banii si timpu degeaba?

ps: nu incercati sa ma convingeti sa merg la cursuri si sa invat ca n-o sa reusiti. Nu prea se frecventeaza cursurile la Spiru, in plus, nici nu mai imi arde mie de invatat. Multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
Shin
| Shin a răspuns:

Daca tot esti in anul 2 si ai facut aproape jumatate din ea, e pacat sa o lasi acum. Macar pentru diploma aia, chiar daca nu ramai cu foarte mule in cap. O sa fie mai bine sa ai o diploma decat sa nu ai deloc. Are rost sa continui si sa o termini!
Numai bine, Shinwinking

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cred ca daca inveti la examene, dar nu grilele ci toata materia, temeinic si cu maxima atentie, te alegi cu ceva. Sotul meu a facut informatica de gestiune la Spiru Haret, la invatamant la distanta (e a treia lui facultate). In fiecare seara, macar 3 ore invata, iar in weekend invata 4-5 ore pe zi. Asta din octombrie pana in iulie. Si a invatat multe, deci n-a facut-o degeaba.

| Flav a răspuns:

Dar cand te-ai inscris la ea, nu erai constient ca iesi doar cu diploma si nu stii nimic?

| AldanaBlue a răspuns:

Nu am timp sa caut acum, dar am impresia ca sunt banci care dau imprumuturi pentru studenti. Poti incerca si varianta asta. Poate vorbesti cu parintii tai, cu cineva din familia ta care te poate ajuta daca se gireaza.
Nu vreau sa iti spun si eu ca ar fi bine sa inveti, desi esti constienta si tu de lucrul acesta, cu diploma sau fara diploma trebuie la un moment dat sa ne luam viata in maini si sa ne gasim o slujba si sa fim pe picioarele noastre.
Daca nu prea se frecventeaza cursurile, de ce nu te gandesti sa iti iei un job? sunt atatia care lucreaza in timpul facultatii. Va fi greu, stiu din proprie experienta pentru ca am muncit toata perioada facultatii (nu ID, ci la ZI eram), dar macar castigi niste bani si acumulezi si experienta.

| danbnz a răspuns:

Interesant ps: daca vrei doar diploma fara sa stii nimic, cu nimic te alegi basca bani cheltuiti. Nu inteleg de ce te-ai inhamat la chestia asta. Nu conteaza daca se frecventeaza sau nu, conteaza cu ce ramii in cap dupa o asemenea facultate.
Daca esti bun in ceea ce stii, oricind iti gasesti loc.
Avantaje daca nu ai invatat nimic: zero. Nu inveti nimic, nu stii nimic, nu te angajeaza nimeni daca nu stii nimic, nu te angajeaza nimeni nici daca stii tot dar nu ai experienta, asa e in Romania... Prea multi absolventi de facultati particulare... Unde sa intrati toti?
Si apropo, daca nu vrei sa inveti, si sa mergi la cursuri, de ce ai dat o gramada de bani pina acum?
Nu te judec, doar intreb, singur ai spus sa nu te convingem sa mergi la cursuri si sa inveti.
Partea nasoala pentru tine e ca intr-o zi tot va trebui sa inveti ceva... sa faci ceva pentru viata ta.
Va trebui sa te intretii, pe tine, si familia ta, cind o sa ai, daca o sa ai... Ce o sa ii spui sotiei cind nu o sa aduci bani acasa? Sau copilului? "Nu mi-a placut sa invat!"
Intr-o zi va trebui sa muncesti, din greu, pentru o decizie proasta luata azi...

| MaRRiaN explică:

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. M-ati convins ca n-are rost sa renunt, mai ales ca deja sunt anul 2 si e pacat sa pierd ce-am facut pana acu. Am si un job, din pacate prost platit. Din nefericire, sunt si in medical si o sa am 75% din salariu, deci mai nimic. O sa incerc sa ma descurc asa cum pot, asa cum am mai facut-o si in perioadele si mai grele fata de ce o sa urmeze. Inca o data va multumesc mult pentru ajutor si va urez o zi minunata!

| simoSTAR a răspuns:

Si eu sunt tot la spiru tot fb anul 2.si eu am frica ca dau o gramada de bani degeaba dar nu am de gand sa renunt. dar sa stii ca oricata teorie ai stii, pana nu faci practica nu o sa stii ce ai de facut. tu cand te duci sa te angajezi undeva nu o sa spui ca nu stii nimic, ca nu ai fost la cursuri. daca ai noroc, acolo iti vor arata ce ai de facut si o sa stii cu sau fara prezenta la cursuri.doamne ajuta big grin si bafta la examene (daca faci rost de grile sa mi-i le dai si mie pls big grin)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Termino si o sa fii un prost cu diploma.ca la angajare ti se cer cunostinte in domeniu. s-a cam dus vremea cand inainte mergea diploma, si prostul din urma.ma gandesc ca e bine totusi sa inveti.ca nu o faci pentru mine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga Marrian, cu o asemenea atitudine n-ai nici o sansa in occident daca te bate cumva gandul sa o intinzi...