| BlueeRoss3 a întrebat:

Sunt anul 3 Arte pictură și nu stiu ce tema să aleg pentru licență! Cine ma poate ajuta? Sunt in criza de timp. Ceva să găsesc si material. Trebuie să realizez si niste lucrări pe baza la material... nu am idei..Multumesc!

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Pina nu dai niste detalii, nimeni nu poate să îți spună. Arta, și pictura in special, acopera o multitudine de subiecte, și nu le poți cuprinde pe toate. Orice artist se concentrează pe un subiect anume, pe ceva ce ii place. Mie de copil mic cînd observam ce e in jurul meu am fost absorbit de contrastul dintre lumina și întuneric, și în desenele și picturile mele cel mai adesea vezi acest subiect.
Cred că, fiind în anul trei, trebuia să știi acest aspect.
Deci, daca vrei sa primești un sfat, spune pe ce domeniu te-ai axat, ce îți place cel mai mult sa faci.
Eu acum am studiat mai atent bustul lui Nefertiti si m-a impresionat mult, trăsăturile fine ale fetei și expresivitatea sa, incit m-am gîndit sa fac un portret cu Nefertiti in varianta moderna. Nu știu dacă voi reuși, dar cei de linga mine spun că sunt talentat la portrete, și de aceea cred că merită încercat (desi, desigur, ar fi o copie). Ție pot sa îți dau idei de portrete, as avea și niște imagini drăguțe (eu string imagini care cred că pot fi puse în desene, picturi, ca sa le am pentru inspirație), dar daca nu te interesează portretele, nu are nici un sens.

| BlueeRoss3 explică (pentru cristi202):

Mulțumesc pentru răspuns! As vrea sa merg pe ceva abstract, merge si portret, însă nu stiu de ce să mă leg, am vazut exemple "dualitate" ( alb si negru) însă nu as merge pe asta ca deja sunt prea multi.
M am gândit si la ceva legat de gânduri, o multitudine de culori, " până nu iti faci subconștientul conștient, o sa iti conducă viata si o sa l numești destin" nu am avut timp să mă gândesc la ceva, am avut timpul ocupat iar acum am rămas în criză de timp si in general stau prost la capitolul imaginație
În lucrarea de licenta trebuie să vorbim doar de culori si lucrarea in sine sau putem să ne legăm si de alte aspecte? Cum ar fi la exemplul pe care l am dat eu mai sus legat de gânduri.

Ma pasionează psihologia, chestiile astea legate de gânduri și transmisiunea lor daca înțelegi ce vreau sa zic, teoriile lui Neville Goddard. Însă nu stiu daca pot scrie la licență despre asta.
Nu imi fac griji la lucrare, ca o rezolv rapid, ma pricep la pictură, partea de teorie e jale la mine ca nu stiu daca ma pot lega si de alte lucruri pe lângă artă

| cristi202 a răspuns (pentru BlueeRoss3):

Am înțeles unde e problema.
Am văzut un documentar, cum sunt pregătiți astronauții, testele pe care ei le dau. Unul din teste presupunea prezentarea în fața celorlalți a unui subiect favorit. O dama l-a căzut pentru că a prezentat un subiect care îi plăcea mult, dar la care era pe linga. Nu avea nici unele informații elementare cu privire la acel subiect. Și cand a fost luată la întrebări după prezentare (testul presupunea și întrebări), a clacat, nu a știut să răspundă.
Cel mai bine e sa alegi un subiect pe care ești stapin și pe care știi că poți să îl prezinti la licență. Daca ești stapin pe subiect, automat poți să traduci asta și în pictura, se va vedea.
Faptul că cunoști bine, îți va da idei.
Daca vrei sa mergi pe psihologie, poate ar merge ceva abstract. Dar acolo eu nu mă bag cu idei. Înca nu am fost in stare sa creez un desen abstract. Dar îmi place mult pictura abstracta, că ea poate exprima ce nu poate face pictura obișnuită, stările pe care le poate da sunt net superioare. Pentru mine e un nivel prea ridicat. Doar contemplu, fără să mă pronunt.

Scuze. Am citit mai întîi al doilea raspuns, și ți-am răspuns.
Vad că zici și tu de abstract. Atunci poate asta ar fi cea mai buna alegere. Daca e vorba de ginduri, atunci abstractul ar fi cel mai potrivit. Și ideea cu mai multe culori cred că e ok. Dar, trebuie sa stapinesti bine culoarea, eu din cate știu, daca folosești mai multe culori, devine mai greu sa stabilești echilibrul cromatic pe care pictura trebuie sa îl aibe. Eu inca nu am folosit mai mult de trei.

Mulțumesc mult pentru răspunsuri! O sa le iau in considerare.

Cu drag!

7 răspunsuri:
| paul123paul123 a răspuns:

Realism