| andreistomatologieV a întrebat:

Sunt anul V la Stomatologie. Nu imi place aceasta facultate si nu vreau sa fiu stomatolog in viitor, nu vreau sa profesez, nu am rabdare, nu ma regasesc aici. Daca vreau sa ma transfer la MG aveti idee ce materii se echivaleaza?

26 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ma indoiesc ca se poate asa ceva.

| andreistomatologieV explică (pentru Violleta2022):

Se poate, trebuie sa dau din nou admiterea.

| doctorandus a răspuns:

Nu toti medicii lucreaza cu pacienti. Unii sunt medici legisti, altii lucreaza pentru societati de asigurari, etc. Asa ca termina-ti facultatea si vezi pe urma unde te angajezi.

| andreistomatologieV explică (pentru doctorandus):

Eu as vrea sa fac medicina generala, totusi.

| dullcat a răspuns:

Foarte aiurea situatia ta...Mergi la secretariat si intreaba sau cere indrumare, un sfat de la un profesor mai drag, care stii ca te va intelege, fara sa te judece.Vei primi raspunsuri mai utile de la cei care au treaba cu domeniul, spre deosebire de tpu.Sau poti intreba si pe reddit, poate ai noroc :

https://www.reddit.com/r/UniRO/

Spor.

| andreistomatologieV explică (pentru dullcat):

Multumesc! Cred ca e cel mai okay raspuns primit pana acum.

| dullcat a răspuns (pentru andreistomatologieV):

Cu placere...Am fost in situatia ta si e nasol.Dar ideea e sa iei decizia corecta pentru tine, nu pentru altii din jur. Apoi, e la moda sa faci mai multe facultati si nu e o rusine sa schimbi putin traiectoria dar sa ajungi unde trebuie, spre deosebire de scenariul in care te minti ca e ok si ajungi sa faci ceva ce urasti zilnic.Acum poate nu pare asa tragic, insa e mai greu sa iti schimbi directia cand esti angajat si ai familie, cand esti constrans, mai ales in cazul in care situatia financiara nu te ajuta si realizezi ca facturile tot trebuie platite si mancarea trebuie sa ajunga pe masa.

| johnnny123 a răspuns:

Ți-ai dat seama în anul V că nu-ți place stomatologia și nu vrei să fii stomatolog? Bine că nu ți-ai dat seama cu un an înainte de a ieși la pensie.

| andreistomatologieV explică (pentru johnnny123):

Hai serios, ce raspuns pertinent. O sa il ignor.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai ajuns pana aici si abia acum iti dai seama ca nu iti place?
Pacat de toata invatatura asta.
Pacat, e o meserie foarte banoasa.
Te-ai gandit sa te specializezi pe ortodontie? E o ramura mai noua in Ro. Ai avea multi clienti tineri, copii.
Mai gandeste-te, nu da cu piciorul la tot ce ai muncit pana acum.

| andreistomatologieV explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu dau cu piciorul, nu e vorba despre asta ci pur si simplu am realizat ca nu mi se potriveste. Mi-au placut stagiile de Medicina Generala din cadrul facultatii, dar materiile care erau de MG sunt doar pana in anul IV. Acum sunt numai materii de specialitate care nu imi plac si la care nu ma descurc...

| Cipi1212 a răspuns:

Dacă tot ai ajuns in anul 5 termină facultatea. Nu știu ce înseamnă MG

| andreistomatologieV explică (pentru Cipi1212):

MG = Medicina Generala. E si asta o varianta, sa o termin si ulterior sa dau si la MG.

| Ciprian09 a răspuns:

La amandoua intrebari puse ai primit acelasi val de reactii..la ce te astepti? te ai trezit in anul 5 ca nu iti mai place! pana atunci ce ai facut? de ce nu te ai oprit din primul an sau sa nu accezi in ramura asta!?
am impresia ca trollezi cu astfel de intrebari, ori esti neserios!

| andreistomatologieV explică (pentru Ciprian09):

Vreau sa aflu ce materii se echivaleaza. Nu e clar? Nu am nevoie de raspunsuri aberante ca al tau. Nu toti isi gasesc drumul din prima. Asa ca nu mai comenta.

| Ciprian09 a răspuns (pentru andreistomatologieV):

Inteligenta te urmărește, dar tu mereu ești cu un pas în fata ei! Dacă știai sa pui o întrebare bună, sa înțeleagă și restul, primeai răspunsuri concrete! Lasă vrăjeala și vezi de ale tale acolo!

Esti batut in cap. E foarte concreta intrebarea, nu stii sa citesti?

| andreistomatologieV explică (pentru andreistomatologieV):

Ce vrei sa fie mai clar de atat: "daca vreau sa ma transfer la MG aveti idee ce materii se echivaleaza?"

Nu te supăra tu păpușă mica! Treci peste dacă nu îți convine ceea ce vezi pe aici! Nu știu care e mai sănătos dintre noi 2, tu postezi căzături pe aici?

Marș dracu, ești prost de dai în gropi. Păpușă e mă-ta.

Sa îți îți Sara oja de pe degete, stai relax! Se vede cine e terminat, pui întrebări pe TPU! mămică ta știe ca vorbești urat?

Ești prea prost pentru lumea asta. Îmi sare laptele pe ochii tai, marș.

Ai înclinații dubioase tinere, ar trebui sa te consulte un specialit! Salutari mămicii tale din partea mea, ii doresc numai bine!

| GeogG23 a răspuns:

Poti oricand sa fii agent de vanzari pentru firmele ce vand produse din domeniul tau.

| andreistomatologieV explică (pentru GeogG23):

Asa e, m-am gandit si la asta sau distribuitor de materiale sau reprezentant medical. Si de ce nu, poate chiar profesor dar imi trebuie modulul psihopedagogic si doctorat. Insa as vrea totusi Medicina Generala.

| GeogG23 a răspuns (pentru andreistomatologieV):

Cred ca poti sa faci doctoratul/modulul psihopedagogic in timp ce predai. Cand am fost in ultimul an la UPT, informatica, am avut la laborator o profesoara ce era studenta la master, iar cu un an inainte am avut un profesor de laborator ce atunci facea modulul psihopedagogic.

Daca vrei sa fii distribuitor/agent de vanzari recomand DoriotDent. Sunt super!