| Villy0po a întrebat:

Sunt clasa a x a si vreau ca in viitor sa urmez FJSC Bucuresti(Facultatea de Jurnalism si Stiinele Comunicarii). Din totdeauna mi-au placut materiile gen engleza, romana, etc si chiar simt ca e ce vreau sa fac. Mereu m-am imaginat facand asta. Cei ce sunt deja studenti in domeniu sau cei care aveti un minim de cunostinte despre aceasta facultate va rog sa imi spuneti cum e? ce parere aveti despre? e de viitor? sau pur si simplu cum merg lucrurile pe acolo. Funda pentru cel mai complet raspuns!

Răspuns Câştigător
| stpu a răspuns:

Mai ai timp sa te gandesti la facultate pana cand vei da bacalaureatul.
Sa-ti placa romana sau engleza, nu inseamna ca ai vreo treaba cu jurnalismul.
Jurnalism inseamna sa pleci dimineata la birou, apoi sa stai pe teren ore intregi ca sa strangi informatii, sa vorbesti cu persoane dubioase, cu persoane inculte sau culte, inseamna sa stai in frig pe strada pentru un interviu, sa iti pierzi noptile urmarind diferite evenimente etc. Jurnalism nu inseamna sa stai la birou si sa scrii despre moartea caprioarei.
Intotdeauna e o meserie buna, banoasa, insa pentru cei care au daruire si talent. Iti trebuie talent, adica acea stralucire pentru a sti tot timpul de unde sa-ti aduni informatiile si cum sa le asezi pe pagina pentru a atrage cititorii.

1 răspuns:
| fatadedac a răspuns:

La FJSC poti termina jurnalism, publicitate sau relatii publice. Alegi specializarea in anul II. Deci ai timp sa vezi ce iti place intre cele 3.
Este o facultate destul de grea, trebuie sa dai dovada de seriozitate si sa fi hotarata sa ramai in Bucuresti dupa ce termini.
Daca vei fi serioasa cu siguranta vei gasi loc de munca.
Fiica mea a terminat acolo, a fost angajata imediat ce si-a luat licenta, intr-un an de zile a fost promovata de doua ori, lucreaza intr-o multinationala. In timpul facultatii este neaparat necesar sa mergi vara sa faci practica la modul serios.