Depinde ce vrei să faci în viața ta și tu trebuie să te decizi .
Așa îți pot înșira în dușmănie facultăți.
Matematică informatică, Calculatoare de la politehnică , nu știu exact titulatura cred că se numește Automatică și calculatoare
http://www.acs.pub.ro/
Facultatea de Automatica si Calculatoare pregateste ingineri specialisti in domeniile "Ingineria Sistemelor" si "Calculatoare si Tehnologia Informatiei", pe baza unor programe de studii moderne, in care aspectele teoretice sunt imbinate cu excelenta practica. Studentii facultatii beneficiaza de un mediu de invatamant competitiv care stimuleaza creativitatea, initiativa stiintifica si tehnica, dezvoltarea personala si implicarea activa a viitorilor specialisti in construirea societatii cunoasterii.
Facultatea ofera programe de studiu pe modelul Licenta, Master si Doctorat, compatibile cu sistemul european de credite transferabile si organizate in cicluri de invatamant astfel:
- Ciclul I cu o durata de 4 ani care pregateste ingineri diplomati cu studii de licenta;
- Ciclul II cu o durata de 1 1/2 sau 2 ani care pregateste ingineri cu diploma de master stiintific sau profesional;
- Ciclul III cu o durata de 3 ani care pregateste specialisti cu diploma de doctor inginer.
Inginer constructor, energetică , dacă are o secție privind energiile neconvenționale.
http://www.energ.pub.ro/
http://www.pub.ro/ro/educatie.html
văd că politehnica are și niște facultăți noi care nu știu cu ce se ocupă exact
Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor
Facultatea ofera programe de studii si cercetare la profilele: "Ingineria Materialelor", "Inginerie economica in industria de materiale", " Inginerie medicala", si "Ingineria mediului" - ingineri zi / 4 ani, precum si programe de studii de MASTER: de aprofundare / 1,5 ani, Interdisciplinar / 2 ani, complementar /2 ani, doctorat cu frecventa / 3 ani si fara frecventa / 3 ani, scoala academica postuniversitara / 2 ani, post-universitare / 6 luni, Perfectionarea profesorilor din invatamantul preuniversitar (Definitivat, Gradul I, Gradul II), Cursuri de recalificare si reconversie (operator calculator)
.
Nu am idee ce numesc ei inginerie medicală.
Facultatea de Inginerie Medicală
Facultatea de Inginerie Medicală (FIM) a Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti (U.P.B.) este dezvoltarea Departamentului de Bioinginerie şi Biotehnologie (D.B.B.). FIM este o structură integratoare, cu rol sinergetic în promovarea domeniilor Bioingineriei şi Biotehnologie la nivelul universităţii în acord cu strategia UPB faţă de rolul şi importanţa acestora în asigurarea calităţii vieţii, în plan economic şi social.
Înfiinţată în anul 2010 facultatea integrează programe licenţă în Inginieria Medicală şi programele de masterat ale Departamentului (derulate începând din anul 2002) într-o structură distinctă, care asigură spaţiul academic necesar acestui domeniu, ce se constituie într-o nouă specializare inginerească.
Facultatea de Inginerie Medicală, continuatorul DBB, se distinge prin nivelul înalt de interdisciplinaritate al corpului profesoral şi programelor de instruire oferite, cu componente de ştiinţe tehnice, medicină, ştiinţele vieţii. FIM organizează activităţi didactice şi de instruire la nivel de Licenţă, Masterat, Doctorat, inclusiv în cotutelă cu specialişti din UPB, din alte IOSUD din ţară şi cu specialişti din străinătate; calificări/recalificări postuniversitare de scurtă durată, inclusiv învăţământ la distanţă, în domeniul Ştiinţe inginereşti aplicate.
Facultatea de Inginerie Medicală asigură absolvenţilor competenţe teoretice şi practice în domeniul ingineriei medicale, prin formarea de abilităţi tehnice, medicale şi informatice pentru asistenţă tehnică, cercetare, proiectare şi creare de software dedicat.
Începând cu anul universitar 2010-2011, facultatea oferă posibilitatea efectuării studiilor universitare în cadrul domeniului Ştiinţe inginereşti aplicate.
Programele de studiu sunt de nivel european, îmbinând tradiţia şcolii politehnice bucureştene cu tendinţele actuale de automatizare şi informatizare, calitatea corpului profesoral fiind recunoscută pe plan naţional, dar şi internaţional. Organizarea activităţilor educaţionale, didactice şi de cercetare, se realizează în colaborare cu Consiliile facultăţilor şi departamentelor UPB. Facultatea de Inginerie Medicală urmăreste ca pregătirea în aceste domenii să corespundă cerinţelor educaţionale naţionale, fiind competitivă cu aceea oferită de universităţi de referinţă. FIM colaborează cu Platforma Interdisciplinară Bioinginerie-Biotehnologie BIOINGTEH UPB-CNCSIS.
FIM asigură următoarele specializări:
Program de licenţă (ciclul I), cu şi fără taxă: cursuri, activităţi de cercetăre ştiinţifică şi lucrarea de licenţă în domeniul de instruire este Ştiinţe tehnice aplicate; se acorda titlul ştiinţific de "Inginer".
Masterat (2 ani, complementar), cu şi fără taxă: cursuri, activităţi de cercetare ştiinţifică şi lucrarea de disertaţie; domeniul de instruire este Ştiinţe tehnice aplicate; se acordă titlul ştiinţific de "Master".
Director de departament Prof. Dr. Ing. Alexandru Morega
E-mail: dbb@iem.pub.ro
Telefon: 0723.132.880
Website: dbb.pub.ro/info/facultatea-de-inginerie-medicala
Este și :
Facultatea de Științe Aplicate
Facultatea de Ştiinţe Aplicate a fost infiinţată in anul 2005, la propunerea Departamentului de Matematică şi a Departamentului de Fizică.
Facultatea pregăteşte ingineri in specializările: (1) Matematică şi Informatică Aplicată in Inginerie şi (2) Inginerie Fizică (Ciclul I - Licenţa), prin cursuri de zi, 4 ani, 240 credite europene transferabile. Se oferă şi programe de: Masterat (Ciclul II) in: Sisteme dinamice optimale şi modele economico-financiare, Modele de decizie, risc şi prognoză, Educaţie şi management şcolar, Logică matematică, Fotonică şi materiale avansate, Tehnologii optice; şi de Doctorat (Ciclul III) in Ştiinţe Exacte - Matematică, Fizică; in Ştiinţe Inginereşti: - Optoelectronică, Fizică Tehnică.
Se asigură o pregătire multidisciplinară, fundamentală (bazată pe Matematică, Fizică, Informatică), inginerească generală şi managerială, teoretică şi experimentală, psiho-pedagogică şi socio-umană, precum şi cunoaşterea unei limbi străine.
Pregătirea este orientată spre identificarea şi rezolvarea problemelor noi, cu competenţe in specializările inginereşti ale viitorului (Modelare Matematică şi Fizică, Optică, Nanoelectronică, Econofizica). Aceasta permite o autoperfecţionare continuă şi flexibilă, fiind continuu adaptată pieţei mondiale a muncii şi cererii publice şi private de ingineri experţi in modelare şi simulare matematică-fizică pentru firme multifuncţionale High-Tech şi I.T., reţele INTERNET, T.V., Radio, cercetare, invăţămant, management, QA, bănci, asigurări, ziaristică specializată, administraţie.
Facultatea are 3 Centre de Cercetare şi 19 Laboratoare (Lasere; Optoelectronică; Microscopie; Holografie; Prelucrarea optică a informaţiei; Cristale lichide; Materiale; Haos şi Dinamică neliniară; Plasmă; Fizică computaţională; Fizică nucleară; Arhitectura calculatoarelor şi baze de date; Programarea calculatoarelor şi sisteme de operare; Reţele de calculatoare; Inteligenţă artificială; Analiză numerică; Proiectare asistată de calculator; Grafică pe calculator; Procesarea imaginilor). Cele 195 cadre didactice ale Facultăţii, multe Laureate ale Academiei Romane, sunt implicate in programe de cooperare cu institute de cercetare şi universităţi din ţară şi din străinătate.
Facultatea gestionează următoarele reviste internaţionale: "Scientific Bulletin of UPB - Seria A", "Balkan Journal of Geometry and Its Applications" , "Applied Sciences" şi "Differential Geometry & Dynamical Systems", "BSG Procedings".
Studenţii Facultăţii beneficiază de un climat competitiv (concursuri profesionale) şi creator (cercuri ştiinţifice şi manageriale), de acces gratuit la baza materială a UPB: reţeaua INTERNET, biblioteci, cămine, cantine, baze sportive.
De asemenea studenţii pot beneficia de burse naţionale şi internaţionale de studiu şi de mobilitate, obţinute inclusiv prin Acorduri ERASMUS: cu ECOLE POLYTECHNIQUE din Paris şi I.N.P. din Grenoble (dublate de acorduri de DOUBLE DIPLOME); cu POLITEHNICI din Stockholm, Milano, Torino, Helsinki, Tampere, Mikkeli, Lisabona, Darmstadt; cu UNIVERSITĂŢI din Heidelberg, Berlin, Copenhaga ("Niels BOHR" Institute), Uppsala, Barcelona, Madrid, Lisabona, Roma, Genova, Torino, Brescia, Gand, Paris VI, Lyon 1, Grenoble 1, Versailles, Siegen, Compiegne, Messina, Thessaloniki, Munchen.
Nici medicina sau medicina veterinară nu ar reprezenta o alegere greșită.
Ar fi și facultăți din zona legumicultură , cultura ciupercilor, cultura pomilor și arbuștilor fructiferi, și astea sunt la institutul agronomic.
Nu pot să decid eu în locul tău ce meseria ai vrea să ai ca femeie adultă.
Va fi nevoie de ingineri în energetica necnvențională, vor fi necesare motoare cu combustibilul hidrogen, astea pe care le-am scos de pe site-ul politehnicii ar putea prezenta un interes și ele.
Ca medic veterinar într-un oraș mare, ce să tratezi, câini și pisici?
Oameni sunt și la țară și la oraș, tot oameni , deci este mai bună medicina umană decât medicina veterinară că oameni sunt peste tot, pe unde sunt oameni.
Ești dispusă să faci energetica vântului, a râurilor leneșe și energetică solară și să mergi mereu în diverse locuri?
De fapt nici nu m-am lămurit, dacă au o asemenea secție!
Facultatea de jurnalism este ceva câhh și o excludem.
Nici medicina sau medicina veterinară nu ar reprezenta o alegere greșită.
Ar fi și facultăți din zona legumicultură, cultura ciupercilor, cultura pomilor și arbuștilor fructiferi, și astea sunt la institutul agronomic.
Nu pot să decid eu în locul tău ce meseria ai vrea să ai ca femeie adultă.
Va fi nevoie de ingineri în energetica necnvențională, vor fi necesare motoare cu combustibilul hidrogen, astea pe care le-am scos de pe site-ul politehnicii ar putea prezenta un interes și ele.
Ca medic veterinar într-un oraș mare, ce să tratezi, câini și pisici?
Oameni sunt și la țară și la oraș, tot oameni, deci este mai bună medicina umană decât medicina veterinară că oameni sunt peste tot, pe unde sunt oameni.
Ești dispusă să faci energetica vântului, a râurilor leneșe și energetică solară și să mergi mereu în diverse locuri?
De fapt nici nu m-am lămurit, dacă au o asemenea secție!
Facultatea de jurnalism este ceva câhh și o excludem.
O combinație teribilă ar fi să faci medicina și apoi ingineria medicală!
Așa câine surd la vânătoare nu este bine!
trebuie să mergi tu cu picioarele tale până la facultățile respective și să afli despre ce este vorba și ce se face pe la facultățile respective, și să te gândești dacă ai vrea să lucrezi în viața ta în domeniul respectiv.
Dacă vrei să locuiești la țară sunt niște facultăți și dacă vrei să locuiești, la oraș sunt altele.
Sunt și probleme legate de cât costă să faci o anumită facultate.
Cert este că dacă îți va fi bine nu îmi vei mulțumii iar dacă îți va fi rău mă vei înjura.
Deci ar rămâne :
1) Facultatea de medicină
2) Facultatea de Automatica si Calculatoare secția "Calculatoare si Tehnologia Informatiei",
3) Facultatea de matematică și informatica,
4) Facultatea de Inginerie Medicală, trebuie de văzut despre ce este vorba
5) Facultatea de Științe Aplicate, trebuie de văzut despre ce este
vorba
6) Facultatea de Energetică, trebuie de văzut despre ce este vorba
7) Facultatea de Fizică,
8) Facultatea de CONSTRUCTII CIVILE, INDUSTRIALE SI
AGRICOLE
http://civile.utcb.ro/
9) alte facultăți
1)Trebuie să vezi ce examene se dau în fiecare an de studii, la fiecare facultate.
2) Trebuie să vezi ce costuri implică fiecare facultate
3) am pus undeva sus Matematica și Informatica în ideea că acolo s-ar face la secția informatică foarte multă programare a calculatoarelor, dacă nu este așa cade mult mai jos.
4) o combinație interesantă ar putea să fie Informatică de la matematică și calculatoare de la politehnică, deci să urmezi 2 facultăți, și cu masteratele lor.
5) o altă combinație ar putea să fie fizica și Facultatea de Științe Aplicate, deci 2 facultăți și masteratele lor.
6) ești capabilă să faci 2 facultăți?
7) trebuie înotase lucrurile pe toate fețele, și de analizat toate aspectele.
8) La politehnică mai era o facultate de chimie industrială.
Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, cu 2 secții interesante
Inginerie biochimica, care ar trebui să se ocupe de procese biochimice inclusiv producerea de biogaz sau eventual poate să fie asociată cu Biofizica sau cu farmacia.
9) La Facultatea de Fizică este
Domeniul de studii de licenţă – Ştiinţe Inginereşti Aplicate
Specializarea (Direcţia de studii) – Fizică tehnologică
Titlul absolventului - Inginer Diplomat (specializarea Fizică Tehnologică ) iar asta ar fi putut merge cu Facultatea de Științe Aplicate, de la Politehnică.
10) Nu am habar dacă ai voia să faci 2 facultăți la zi, că dacă nu ai voie asta, trebuie regândit totul.
Stiinta si ingineria materialelor oxidice, care ar putea să fie vorba de materiale de construcții, betoane, sticle, etc și care poate merge în tandem cu facultatea de construcții
Am scris greșit la răspunsul anterior, că restul de la Facultatea de Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, a ajuns jos.
Deci ori te direcționezi spre ceva legat de calculatoare sau spre un alt domeniu al tehnicii sau spre Medicină.
Atâta vreme cât tu nu știi ce vrei să lucrezi în viața ta, fiecare se va strădui să îți dea sfaturi bune, dar muncește aiurea.
Și un medic trebuie să știe să folosească un calculator, să știe chimie și fizică.
Nu am cum să anticipez ce meserii vor fii necesare peste 10 sau 20 sau peste 30 de ani.
Cât timp voi exista oameni bolnavi, va fi nevoie de medici,
iar asta va fi o meserie necesară.
Deci din cele 3 propuneri ale tale 2 nu sunt bune dacă vrei să locuiești la oraș.
Îți înlocuiesc propunerile tale cu ceva legat de calculatoare și introduc o a treia variantă ceva din domeniul tehnico științific.
Raspuns pentru @ anonimus01@
La matematică, fizică, chimie, etc se învață logic.
La biologie și la medicină nu este un învățământ logic, este așa și gata.
Studentul medicinist nu gândește ci bagă în el informație ca într-o bază de date.
Oamenii tot uită, medicii toată viața ar trebui să fie să știe totul mereu.
Și de aceia tot timpul învață ca să reîmprospăteze informația uitată și să bage și informație nouă.
Transformându-se într-o sumă de multe recipiente de informație, nu mai sunt capabili să facă corelări între cea ce au învățat și apar deciziile medicale greșite.
Învățământul medical fiind ilogic și de fapt mecanic, "ficatul este așa că așa este", medicina este o facultate foarte grea.
Meseria de medic este și ea o meserie foarte grea, pentru că este ilogică și când te-ai făcut mașină de memorat, capacitatea de gândire logică și de a face interconexiuni între cele învățate scade exponențial.
Dacă nu vrei să fii medic și să profesezi meseria de medic, Medicina nu ar fi o facultate de urmat.
Raspuns pentru @ anonimus01 @
Deci facultatea pe care ar trebui să o urmezi va fi ceva pentru făcut soft pentru calculatoare.
Eu aș reforma învățământul medical asociind învățarea medicinei cu informatica și ar apare specialitatea informatică medicală, și inginerie medicală. Despre asta vom discuta dacă vrei, personal.
Deci pentru început, să faci o facultate legată de calculatoare, și apoi să faci pe bani a doua facultate medicina.
Deci pentru început pacientul trebuie să se vadă cu 2 tipuri de medici, un medic generalist & informatician și un medic generalist specializat pe analize medicale, și interpretarea acestora, și pe tratamente naturiste și de energo- medicină.
De aici, dacă este ceva foarte serios și grav, sub aspect medical, trebuie dat pe mâna unor medici specializați, pe domenii medicale foarte înguste.
Raspuns pentru @ anonimus01 @
La diverse facultăți care nu sunt matematică, fizică sau tehnice intră în joc subiectivismul exterminatorilor, și același lucru poate să fie prezentat în multe feluri.
Ca influență, la facultăți tehnico- științifice reale, subiectivismul examinatorilor este minim.
În meserie nu există n soluții ci soluții corecte și soluții incorecte.
Facultatea de Limbi Străine, Psihologia, Jurnalismul, etc, nu sunt facultăți care trebuie absolvite din cauza subiectivismului, și chiar nici astea de la ASE unde subiectivismul este iar mare.
Și la medicină iar intră mult subiectivism, că tu ca student nu știi exact cât se mult să scrii, la o anumită întrebare, și nici ce poate considera examinatorul ca fiind important sau neimportant.
De asta m-am gândit la o facultate tehnico-științifică.
Acum nu sunt fabrici și uzine că ăstea au distrus totul, dar normalitatea este ca într-o țară să fie fabrici și uzine. Și vor fii.
Proiectare și modelare matematică se va face, că fără așa ceva nu se pot face utilaje și produse.
Modelarea matematică este deja o știință aparte.
Există multe tipuri de modelare matematică, modelarea matematică la care mă gândeam eu se referea la modelarea matematică pentru alegerea formei și structurii optime a unor piese motoare apartenente / aparținând de utilaje.
Deci cum trebuie să fie făcută paleta & paletele unei utilaj eolian, cum trebuie făcută și din ce paleta / paletele de la rotorul motorului centralei hidro.
Ți-am dat niște exemple minore ca să înțelegi dar domeniul este foarte vast, și nu se mai termină. Ecuațiile de curgere a unor paste din fluide vâscoase prin utilaje, în loc să faci un utilaj scump și să te trezești la urmă că l-ai făcut aiurea, prin modelare matematică studiezi ce se întâmplă în utilajul ipotetic.
Orișice proces industrial poate să fie îmbunătățit prin modelare matematică.
Dacă asimilăm inima unui om cu un utilaj se poate face modelare matematică în medicină.
Existența calculatoarelor puternice și ale limbajelor de programare avansate, a dat un nou avânt domeniului imens numit modelare matematică.
Nu am cum să îți explic acum cât este de vast domeniul modelării matematice.
Acum în România, nu se face modelare matematică, decât la firmele foarte puternice.
Modelare matematică o fac colective mixte constituite din matematicieni, informaticieni și softiști și diverși ingineri.
Ca softist îți găsești de muncă cam în orișice firmă cât de cât respectabilă.
Eu ți-am propus să te faci softistă.
Deci un utilizator de calculator specializat, pe partea de soft.
Faptul că eu te sfătuiesc să te faci softistă, este o idee, dar dacă vrei să te faci medic și să urmezi medicina, asta este dorința ta și asta vei face.
Orișice domeniu de activitate umană, orișice meserie are aspecte frumoase și aspecte urâte.
Dacă greșești ca medic omori pacientul, dacă greșești ca softistă se blochează niște calculatoare și apoi se caută greșeala, eventual te dă afară de la firma lor și mergi să lucrezi la altă firmă, dar nu faci închisoarea pe care o poate face un medic chirurg, pentru mal-praxis sau un inginer constructor căruia i-a căzut clădirea, pe care a proiectat-o.
Eu nu am copii dar dacă aș avea un copil de vârsta ta l-aș pune să se facă softist./softistă.
Pai uite. eu ma mai gandeam la Facultatea de Limbi Straine, ar mai fii Politehnica dar nu cred ca te intereseaza, poti incerca Dreptul, Geologie, Facultatea de Matematica, Academia de Stiinte Econimice ( turism, comert, contabilitate), Psihologia, sau Stomatologia... Sper ca te-am ajutat. Succes pe parcurs .
anonim_4396 întreabă:
katyusha_6913 întreabă: