Eu te sfatuiesc sa dai la filologie. Mai ales daca te pricepi la romana si limbi straine si nu iti prea place matematica. Si eu sunt in aceeasi situatie si o sa dau la filologie. Am o sora mai mare care este la profilul acesta si ii place mult. Sper ca te-am ajutat:X
Cel mai bun profil este cel de stiinte sociale. Se bazeaza pe romana, limbi straine, geografie/istorie si psihologie, acestea fiind totodata si materiile la care se da teza. Spre deosebire de filologie acesta imbina mai multe materii dandu-ti posibilitatea sa iti alegi cam orice facultate. Si eu sunt pe acest profil si sunt mai mult decat incantata! Succes! Sper sa intri unde iti doresti
Daca iti place romana ai cateva variante:ori filologie simpla, filologie bilingv(daca iti place si o limba straina) sau stiinte sociale(inveti si romana pe langa stiinte umaniste ca logica, psihologia, economia, etc). De la filologie poti sa ajungi la litere, limbi straine, relatii internationale, jurnalism, psihologie, drept, politie, geografie, etc
Si eu sunt tot in clasa a 8-a
greu sa ne hotaram
eu iti recomand stiintele sociale... e f usor din cate am auzit eu
Depinde din ce judet esti si oricum daca dai la romana doar daca vrei sa te faci profesor in viata dar iti recomand matematica(totusi sa faci un liceu bun) si eu sunt tot a 8a iar toti imi recomand sa ma duc la Mate-info sper sa faci o alegere buna pls fundita
Amandoua sunt bune, depinde de tine la ce te pricepi mai bine.
daca iti place informatica, matematica alege mate-info, daca iti place romana, limbile straine alege filologie. chiar daca acum se pune baza pe profilurile reale cum ar fi mate info sau stiinte ale naturii nici la filologie nu ar fi rau, deoarece este bilingv si asta te-ar putea ajuta mult. o limba straina invatata bine nu strica niciodata
Bafta :*! si craciun fericit!
Si eu tot la fel nu stiu la ce sa dau pentru ca mediile mele sunt ok si in vara cred ca o sa ma descurc la examen. eu as alege biochimie(Stinte ale naturii). Cred ca ar trebui sa alegi ce iti place tie cel mai mult ca apoi sa nu regreti. oricum atata timp cat inveti nu e greu niciunde oar nu o sa iei numai 10 pe linie
Poi, acum nu ştiu ce să zic. Profilul real îţi oferă cele mai multe posibilităţi pe viitor, dar dacă nu îţi place poţi încerca ştiintele sociale, asta în cazul în care îţi place istoria, cultura civică, româna. Într-adevăr filologia nu ţi-o prea recomand deoarece nu ai din ce alege pe mai departe. Poţi opta pentru ştiinţe ale naturii, unde baza este pusă pe chimie, fizică şi biologie. Eu spun că este un profil care îţi oferă multe şanse pe viitor. Dar alegerea îţi aparţine.
Baftă! Sărbători fericite!
Si eu sunt a-8a, si dau la liceu economic, sunt din bucuresti asa ca dau la Kiritescu.pe la lujerului., dupa asta poti face o facultate.numai stiu sigur cum se numeste. Dar e ff tare liceul economic.
Si eu m-am decis mai greu cu gandul " e greu la mate. dar vreau info... ce sa fac la filologie? ". Si am ramas ca intru la mate. E perfect. Matematica e putin mai grea, dar daca esti atent in clasa 6 scoti usor. Du-te la mate. nu te gandii doar ca e greu si ca nu stii mate. eu de la 4 in teza in a 8'a am ajuns la 6. Crede-ma, mergand la mate ai un viitor in fata. La filologie nu prea.
Eu te-as sfatui sa dai la ce te pricepi cel mai mult si la ce-ti place...nu trebuie sa dai neaparat la matematica daca nu-ti place
Cred ca numai tu poti decide si sunt sigugura ca sti asta...gandestete cam unde ai vrea sa ajungi si fa-ti un drum pana acolo si vezi ce iti trebuie...nu stiu daca te-am ajutat dar macar am incercat
bafta!:*
Pentru inceput trebuie sa te gandesti ce slujba vrei sa ai ca de exemplu daca vrei sa fii picto trebuie sa alegi de sigur pictura, date la un liceu de arta. Daca vrei sa scrii un roman/o carte trebuie sa alegi romana si daca vrei sa faci grafica pe calculator trebuie sa alegi matematica si muzica[ muzica pentru cand n-ai ce sa faci cat se incarca programul].
Stiintele naturii... matemati e mai usuara ca la mate-info nu forte multa informatica dar ceva mai multa biologie si chimie...
la filo faci gramatica, latina si din astea.