Sunt in primul an la facultatea de inginerie. O sa devin inginer in tehnologia constructiilor de masini. Am o intrebare, ca inginer pe astfel de domeniu ce trebuie sa faci la locul de munca in fiecare zi?
Nu ma refer numal la sarcini pe care le pot gasi si eu pe net, cum ar fi coordonarea unei echipe de muncitori, literalmente ce faceti voi in fiecare zi cand ajungeti la locul de munca. E stresant? Aveti de-a face cu oameni dificili? Cine va este superiorul?
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Coordonarea unei echipe de muncitori o faci doar daca ai muncitori in subordine, dar nu toti ingineri coordoneaza muncitorii.
Tu ai sef de echipa care supravegheaza muncitorii, sau nu ai pe nimeni in subordinea ta, depinzand clar de jobul pe care esti angajat.
Poti face doar proiectare, sau supravegherea productiei, ori repararea produselor defecte samd.
Da, este stresant, fiindca este responsabilitate mare, pentru ca de tine depinde o anumita procedura din fabricatie, sau calitatea unui anume produs ori lucrari, care trebuie executata pe un anume timp maxim.
Ai termene stricte sa predai produsul si trebuei sa te incadrezi in ele, fiindca companai poate platii penalizari si te pot concedia daca esti incapabils a coordonezi lucrarile si sa le predai la termen.
Atunci nu crezi ca ti-ai ales profesia incorecta?
In inginerie nu ai voie sa gresesti, ca te costa capul!
Iar "termenul de livrare" trebuie intotdeauna respectat cu strictete, fiindca poti fi dat afara imediat, daca lucrarea sau produsul nu este terminat, la data cand se mentioneaza in contract.
Eu spun sa nu mai pierzi timpul inutil, cu facultatea asta, daca profesional nu este ceea ce ti-ai dorit si vei fii incapabil sa executi ceea ce ti se va cere in profesia asta.
Renunta la facultatea asta, inainte sa arunci banii pe fereastra si sa piezi inutil inca 3 ani din viata, apucandu-te de data asta NUMAI de ce stii ca doresti sa muncesti, pentru urmatorii 40 de ani, ca atata vei avea pana la pensie.
Am facut aceeasi greseala ca si tine, facand o facultate de inginerie la insistentele parintilor, pe care nu am profesat-o, dar am facut practica intr-o uzina mecanica si stiu ce inseamna aceasta profesie. Ulterior m-am reprofilat pe contabilitate, pe care o profesez cu drag de 30 de ani.
Contabilitatea presupune sa faci o alta facultate, dar inseamna sa stai toata viata intr-un birou si sa faci calcule matematice. Sa introduci in programe contabile date, care terbuei sa se balanseze.
In ce priveste diploa de inginer, daca esti mecanic, apai esti specializat doar pe mecanica, neputand sa faci rochii si alte imbracaminti cum faci cei de la inginerie textila. Fiecare ramura a ingineriei te invatat ceva, dar nu poti practica orice doresti, d ecat ceea ce ai invatat si in domeniul in care te-ai specializat.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (3.139.72.250) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro