anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt la facultate economică de zi cu zi. Lăsând deoparte faptul că simt că abia o târăsc și urăsc materiile (o urmez doar că știu că dacă aș face ce îmi place aș locui sub un pod pentru că nu sunt cea mai bună la acest "hobby" ca să fiu observată și să am un venit sustenabil), aș vrea ca anul viitor să mă mai înscriu la una în pararel. La facultatea de arte ca totuși să nu-mi urăsc viața de tot și să fac ceva ce mi-ar aduce plăcere într un colectiv creativ. (pentru că vedeți voi, printre economiști arăt ca copilul ăla emo din generală și nu-s văzută chiar bine probabil. iar toate persoanele asemenea mie pe care le știu sunt la arte sau psihologie)
Și am mai multe dileme dar vă spun ce gând îmi șuieră de ceva timp:
Să mă transfer de la zi cu zi la weekend pentru economică, iar artele să fie la învățământ de zi cu zi. Practic să diu anul 2 la economie începând în paralel artele.

Dacă sunt persoane experimentate (care au urmat două facultăți sau le urmează în prezent) să își dea cu părerea la situație? Adică care ar fi cea mai bună metodă să pot urma și artele pentru că știu că sunt mai multe, asta îmi părea mie cea mai simplă.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Doar prima facultate poate fi gratuita (de la stat), restul trebuie sa platesti.
Deci, langa doua facultati (platite) trebuie sa ai si un loc de munca sau alta sursa de venit, din care sa traiesti si sa platesti si invatamantul.
Ceea ce este greu de obtinut, daca nu primesti suficienti bani si din alte surse.

| ParăNeagră a răspuns (pentru Bula):

Sunt conștientă de asta

| siriusblack98 a răspuns:

Pai daca tie nu iti place deloc la facultatea de economie, las-o ca o faci degeaba, o sa iti urasti si blestemi viata la un job in domeniul financiar daca nu te atrage cu nimic si chiar il detesti de pe acum. In facultate nu intalnesti nici 1% din rahaturile de la job ca economist sau contabil, asta ti-o zice un contabil. Iti irosesti cativa ani din viata, obtii un job pe domeniu si dupa o luna incepi sa plangi ca nu iti place si ca vrei sa pleci. Poti incerca metoda ta cu facultatile dar nu vad efectiv rostul. Dupa ce le termini pe amandoua ce ai de gand sa faci? Cum vezi tu viata dupa finalizarea acestor facultati? Full time economist si part time ceva in domeniul artistic? De ar fi lucrurile asa de simple...

| Kufu95 a răspuns:

Atunci, du-te unde crezi că ți se potrivește.