Buna! O sa incerc sa-ti fiu de folos. Spune-i mamei tale asa:
-Mama imi place sa locuiesc cu tine, dar imi este forte dor de tata te rog lasa-ma sa stau cu el 2-3 zile si ti promit ca am sa ma intorc, dar te rog lasa-ma sa stau si cu tata!
Daca te lasa ii spui tatalui tau asa:
-Tata mi-as dori sa locuiesc cu tine! Imi este foarte dor de tine si as vrea sa fim din nou o familie! Deci as putea sa locuiesc cu tine?
Daca tatal tau accepta ai putea sa mergi impreuna cu el la mama ta si sa-i spui ca vrei sa stai cu tata-l tau. Daca nu accepta maicata... spune-i:
-Mama eu chiar as vrea din tot sufletul sa stau cu tata si bineinteles si cu tine, dar inima imi spune ca vreau sa stau cu tata! Deci pot sa ma mut la el?
(daca ti-a placut te rog sa-mi dai funda+vot, asta daca vrei tu)
Pa!
Daca imi amintesc bine ai mai pus aceasta intrebare de cateva ori si ti-am raspuns. Chiar n-ai retinut nimic?
Repet:
-Asigura-te ca tatal tau vrea sa stai cu el si are conditii cel putin egale cu cele de la mama ta.
-Impreuna cu tatal tau va trebui sa faci o cerere, la judecatoria de la domiciliul tau, pentru restabilirea domiciliului la tatal tau. In functie de probele administrate la dosar judecatorul va pronunta o hotarare de admitere ori respingere a cererii.
Sa nu crezi ca exista o alta solutie legala.
Mai exista solutia amiabila, prin care mama ta sa fie de acord sa locuiesti cu tatal, fara nici o alta formalitate, dar aceasta este pe langa lege. Numai bine!
As dori sa stiu daca esti fata sau baiat.In primul rand trebuie sa te asiguri ca celalalt parinte doreste sa te ia sa locuiesti cu el, si daca are posibilitati materiale ca sa iti asigure minimul necesar.Nu trebuie sa actionezi la suparare.Trebuie sa cantaresti bine lucrurile.Vezi,la inceput credeai ca o sa fie bine cu mama.La fel poate sa fie doar o parere ca va fi mai bine cu tatal.El sta cu cineva?
Nu regreta, cine stie ce sa-r fi intamplat daca ai fi ales alt ceva! Nu te uita in trecut, priveste in viitor, esti tanar ai toata viata in fata iar in legatura cu parintii tai alagel pe ce mai iubit si spune-i mamei tale sigur va intelege, daca nu ai multe alte persoane in jurul tau care iti cunosc situatia mai bine, sfatuiestete cu iel3e, cei din jurul tau nu iti vor rau.Persoanule cu care ar putea sa vorbesti sunt invatatrorii sau dirigintii vechi iei o sa te incurajeze!
Ar trebui sa stai o perioada mai mare cu tatal tau, sa-i spui mamei tale ca simti nevoia sa fie alaturi de tine, ca sa observi intr-adevar daca ramai mai bine la mama sau nu. Trebuie sa fi foarte sigur pe tine cand iei decizia asta . Poti vorbi cu bunicii din partea tatalui, cu tatal tau, dansii ar trebui sa stie cum se rezolva lucruri de genul . Succes