Ai 14 ani deci ai dreptul sa alegi cu cine vrei sa ramai. tatal tau poate face recurs-reincredintare. si o poate da in judecata pe mama ta pentru ca nu a respectat programul de vizitare. fundita? sper ca ti-am fost de ajutor. ps: nu fugi de acasa pentru ca mama ta il poate da in judecata pe tatal tau sub acuzatia ca te-a influentat
Eu zic sa discuti cu mama si tatal tau dorintele pe care le ai. Daca sunt parinti cu capul pe umeri ar trebui sa te ajute si sa te lase sa ii vezi pe amandoi daca asta iti doresti. Daca mama ta nu te lasa, discuta cu ea motivele si ajungeti la o intelegere. E ca si cum ai 2 maini si stanga nu o lasa pe drepta sa tina volanul. In final ajung amandoua in sant. (mainile =parintii e doar o metafora) Succes!
Buna,si eu am 14 ani si parintii mei s-au despartit acu 3 ani,important e sa stim care e motivul pentru care s-au despartit pentru ca poate e acelasi pentru care nu te lasa sa-l vizitezi,, eu am avut norocul ca ei sa se inteleaga bine dupa divort si eu am ramas la mama dar mereu il vad pe tata, poti vorbi cu el la telefon dar e important sa vezi de ce nu te lasa mama ta poate ca iti vrea binele exagerand putin
Nu poate sa mai stea cu tatal deoarece cand copilul are peste 10 ani il pune sa dea in scris cu cine vrea sa ramana, se poate duce la tatal lui doar daca mama esi da consimtamantul, poate dura chiar ani taraitul prin tribunale pentru ca tatal singur chiar daca are judecatori nu poate face mai nimic atata vreme cat mama e tutorele lui
Pai...Eu ca sa-ti dau un sfat ar trebui sa stiu si de ce s-au despartit. Adica daca tatal tau a ranit-o pe mama ta sau se certau pur si simplu. Ma rog. Ideea e ca totusi poate mama ta s-a simtit ranita dupa divort si are nevoie de tine langa ea. Plus este mama ta si te iubeste, de aceea ar vrea sa stai cu ea pentru ca crede ca asa iti va fi mai bine. Dar daca totusi chiar vrei sa il vizitezi pe tatal tau spune-i mamei tale ca desi ei s-au despartit el inca e tatal tau, esti sange din sangele lui si il iubesti. Poate asta o va convinge.
Mama ta doreste doar sa te protejeze. daca ai motive intemeiate sa te muti cu tatal tau eplicale mamei tale ca un om mator(Simt nevoia de a trai cu un tata etc. )
Pentru ca ai doar 14 ani nu poti sa decizi singura la cine vei ramana asa ca mai vorbeste cu mama ta si roag-o sa te lase sa il vizitezi. daca ai numarul tatalui tau atunci suna-l si spune-i si lui ca ai vrea sa vii la el si mama ta nu te lasa, poate te poate ajuta... funda?