Nu. Trebuie sa înveți limba
Acum depinde si in ce zonă
Dar in proporție de 80% nu te descurci.pt ca cei in varsta nu o vorbesc.
Locuinta( adica chirie) daca te referi la asta, da. Iti găsești cate vrei. Job uri sunt
Dar trebuie sa înveți limba. Da, poate ai noroc sa dai peste niste tineri binevoitor sa îți vb cate de cat engleza. Dar nu
Nu. Ai nevoie de translator. Ca turist la hotel e una, ca să mături pe jos nu te angajează doar fiindcă știi engleză. Poate ca corporatist într-o firmă de IT, pe un post înalt.
Eu locuiesc în Germania, deci o să îți dau experiența mea.
Oamenii care știu engleză nu o să se simtă jigniți să vorbească engleză cu tine, și o să fie prietenoși. Problema e că foarte mulți oameni nu știu engleză, și acolo intri în beleli pentru că nu vă puteți înțelege unu' cu altul'.
Când vine vorba de stat, să stii că în orașul meu nici măcar operatorii 111 (poliție) nu știu engleză, deci nu te aștepta să poți rezolva ceva cu statul fără translator. Toate documentele sunt în germană. Germana e o limbă necesară, dar să știi că nimeni nu își va bate joc de tine dacă o vorbești prost. În general, nemții sunt înțelegători că îți dai silința să le înveți limba și le place asta.
Dacă planul tău e să te nu te interesezi deloc în limbă, atunci lumea nu te va place foarte mult, și nici tu nu ai face la fel dacă cineva ar veni să locuiască în România și ar refuza să învețe limba română.
tl; dr: Ai nevoie de limba germană pentru foarte multe lucruri organizatoare, dar destul de multe persoane în Germania știu engleză.
Da, mai ales daca termini macar 2 cicluri de curs de limba germana (A1 si A2) inainte de plecare.
littleblack întreabă:
Dannyofficial întreabă: