Nu exista pentru ca nu e cerere si nu prea ai ce face cu ea. Exista doar cursuri si mai exista profilul asta in liceele tehnice.
Daca ai diploma de bac du-te la facultatea de inginerie chimica. Se intra foarte usor dar trebuie sa inveti. Insa daca esti pasionat o sa te descurci. Nu e mai misto sa fii inginer chimist? Poti sa lucrezi oriunde, poti sa fii chiar sef, poti sa lucrezi chiar si in cercetare. Uita-te la declaratiile de avere ale profilor din aceasta facultate sa vezi cati bani castiga din cercetare, pe langa salariu
Au posturi disponibile prin Olanda sau Columbia! Peru eventual! La fabricile de " zahar pudra "!
La farmacie nu fac aia și Chimie? Ba fac de le capa capul de izomeri și polimeri!
Nu compara facultatea de farmacie cu facultatea de chimie pentru ca la farmacie se intra foarte greu si e si o facultate foarte grea.
Dar ar fi o idee buna sa faca postliceala de asistenti de farmacie desi probabil va putea doar sa fie vanzator de medicamente si atat
La inginerie e multă matematică, e foarte diferită de chimie.
Și la chimie se intră ușor.
Inginerul chimist își are locul în fabrici, deci și acolo găsești greu de lucru.
Așa, și cu diploma de chimist nu poți fi șef sau cercetător nicăieri sau cum adică?
Tu compari chimia de farmacie cu aia de la chimie?
Da, fac chimie la farmacie, dar câtă? Din moment ce farmaciștii nu fac nici jumătate din ce se face la chimie, îți dai seama că e o specializare în domeniul medical, nu al chimiei, deci nu poți face o comparație între cele două.
Am 4 ani de farmacie în spate. În primii doi ani faci științe fundamentale, faci multe ore de chimie și au multe credite (vezi planul de învățământ de la farmacie) dar în ultimii trei faci științe farmaceutice, care se bazează pe biologie, în special anatomie, fiziologie și fiziopatologie. Majoritatea termenilor folosiți sunt termeni farmaceutici, care sunt înrudiți cu aceia medicali și biologici, nu cei chimici. Iar la limba străină se fac termeni farmaceutici, nu termeni chimici.
Cei de la farmacie fac doar 6 ramuri ale chimiei, câte 2 semestre de fiecare (la cea analitică fac 3). La chimie ar trebui să citești planul de învățământ.
La chimie faci mai mult decât izomeri și polimeri: înveți să faci sinteze la ultrasunete, să mărești viteza de reacție, despre reactoare, etc.
Așa, și chimia e ușoară sau cum adică? Farmacia e grea? Orice facultate e grea, dacă o înveți de 10. Dacă o înveți de 5, nu-i grea. Depinde și de cum îți merge mintea în acel domeniu. Ce argumente ai pentru faptul că farmacia ar fi grea?
La facultate e prea mult de învățat și e prea grea materia. Eu vreau o cale mai ușoară.
Ba da, dar poti sa dezvolti mai multe proiecte de cercetare in inginerie chimica decat in chimie
Nu vreau sa zic prea multe dar am absolvit una din astea 3 facultati la care s-a facut referire pe aici. O facultate grea, foarte grea daca nu esti pasionat de domeniu, dar care iti ofera niste posibilitati care, la fel, sunt potrivite daca esti pasionat. Eu mi-am dat seama tarziu ca nu sunt.
De asta iti spun ca e pacat sa nu incerci macar sa mergi la facultate daca iti place asa mult domeniul asta
amelicika întreabă:
3keen întreabă:
aksjsksbjsbs întreabă: