Stiinte sociale
In clasa a IX-a dai teza la Logica, in clasa a X-a la Psihologie, in clasa a XI-a la Economie, in a XII-a la Filosofie. Toate astea pe langa romana, istorie si lb. straina.
La stiinte sociale bacalaureatul il dai la:
-limba romana oral si scris;
-la proba B o limba moderna oral;
-la proba D Geografie (clasa a XII-a) sau Istorie;
-la proba E Istorie sau Geografie, Logică şi argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie;
-la proba F o limbă modernă scris(alta decât cea susţinută la proba B ), Matematică, Chimie, Biologie (probă scrisă), Educaţie fizică (probă practică).
Ar fi cel mai potrivit...E profil de uman ca si filologia, dar daca teza si bacul la latina te streseaza-no problem.Nu se da.Iar mate, asa cum am zis e profil de filo si din a 11-a nu o sa mai faci.
Ce zici de ceva la uman?
filologie unde studiezi multa romana si stiinte sociale unde studiezi logica si sociologia.
deci baftaaA>
Eu sunt la filo bilingv intensiv engleza, si e super. Dau teza din romana, engleza, geogra (ai de ales intre geogra si isto) si latina. Si eu tocmai am terminat a X-a si de la anul nu mai fac bio, chimie mate si fizica, deci o sa fie si mai usor. Daca te intelegi cu cititul si limbile straine o sa fie floare la ureche.
Pai daca nu vrei mate du-te la un profil uman precum filologie cu bilingv sau fara ori stiinte sociale.Dar profilurile difera de la un liceu la altu. Teza la un profil uman dai la romana, o limba de circulatie(engleza ori franceza) si o materie specifica profilului.Cam atat cred eu
Sper ca ti-am fost de ajutor!
P.S. Intr-a XI-a nu mai facimate fizica chimie si bio daca dai la filologie(nu stiu daca si la celelalte profiluri e la fel dar la filologie sunt sigura de asta)
Ai putea la un profil de filologie.Decat sa dai bac la matematica mai bine dai la latina care e usoara si la engleza. Problema e ca la filologie se citeste mult, dar daca iti place te vei acomoda repede fundita?
Pai eu una te-as sfatui sa dai la stiinte sociale si umane sau filolgie:*.nu e mare diferenta intre profile:d.decat la filolgie ar trebui sa dai teza la latina:d.eu una sunt la stiinte sociale si umane si este super ok:*.nu dai teza la matematica iar in clasa a 12`a nu dai bac`u la mate. teze se dau la: romana.istorie.engleza si o materie la alegere:*.dar cert e ca nu dai teza la mate si ai decat 2 sau 3 ore pe saptamana:*. sper ca ti-am fost de ajutor>
Filologia! Din clasa a 11-a nu se mai face matematica, fizica, biologie si chimie.In schimb dai teza la romana, engleza sau limba a 2-a pe care o faci (asta-i la alegere una din ele), istorie sau geografie (tot la alegere). Sper ca te-am ajutat! Aaa. si la Stiintele sociale, dar acolo e cu psihologia, logica...etc.
Atentie! E o diferenta intre filologie si stiinte umane!
La filologie, din clasa a 11-a, scapi de MATEMATICA, CHIMIE, FIZICA, BIOLOGIE, dar ramai cu ore de latina.
La stiinte sociale, din clasa a 11-a, scapi de LATINA, CHIMIE, FIZICA, BIOLOGIE, dar ramai cu ore de matematica.
Teza la filologie: romana, latina, lb. straina, istorie sau geogra la alegere
Teza la stiinte: romana, lb.straina, istorie sau geogra la alegere, logica (in a 9-a), psihologie (in a 10-a), economie (in a 11-a), filosofie (in a 12-a).
Depinde de tine ce alegi mai departe. Bafta!