Normal ca ar fi de folos tineretului ca scoala sa se bazeze si pe practica. Dar intrebarea e, cine opreste tineretul sa faca practica extra-scolar? Sau n-au timp, la cat ii sufoca scoala noastra si la cat trebuie sa muncesti sa copiezi ceva... . Normal ca ii trebuie experienta in domeniu. Pune-te si tu in pielea angajatorului. Vine cineva cu diplome ( diplomele nu's o garantie in Ro, cine stie cum le-a luat ) si vine cineva cu experienta / referinte si eventual diplome. Cerere si oferta, simplu. La acelasi salariu, cel doar cu diploma reprezinta un risc, cel cu experienta, diploma si eventual referinte, prezinta un risc mult mai mic, logic. Legat de scoala, scoala e inca in epoca industriala ( te invata sa dobandesti o meserie ), nu in epoca informatiei in care suntem noi. In epoca informatiei trebuie sa stii cum sa manuiesti banii, cum sa te adaptezi schimbarii, cum sa gasesti parghii, etc. In scoala nu te invata asa ceva. Parerea mea, bafta.
@Anonim eu intrebam la general, privitor la tineretul din ziua de azi si privitor la o eventuala avansare a mea. Eu am facut o facultate, sunt si la master si mai sunt si asistenta de specialitate intr-un laborator de liceu. Nu am copiat, nu am lipsit de la cursuri decat in cazuri extreme (de sanatate uneori) si totusi nu pot sa zic ca am invatat prea multe practic. Practica o am in cap, evidentiata prin volumul de cunostinte acumulat. Are putin dreptate @z8 deoarece la noi in tara diploma e doar de fatada, pentru ca nu se stie prin ce metode a dobandit-o fiecare. Totusi, daca am gandi si pe partea cealalta ar trebui macar sa le ofere macar ocazia de a arata, insa si acest lucru e refuzat de angajator.
Normal... dar in Romania esti pe cont propriu. Asa ca daca vrei angajare pe post ok trebuie singur sa te educi/ sa-ti faci experienta.
Practica care se face in Romania este cel putin o mare caterinca. :-) Noi ne duceam la practica in facultate, la care ni se zicea: Da, uitati adeverinta, noi avem treaba cu nu stiu ce formulare. Si plecam, dar... am facut practica! :-) Ideea este urmatoarea, experienta o acumulezi lucrand intr-un domeniu sau altul, altfel nu ai cum sa acumulezi experienta.
E aiurea sa termini o scoala si sa n-ai habar de nimic.
Fa o scola pe bune, invata ceva, fi in stare de ceva si-o sa-ti gasesti loc de munca.
Stiu asistente medicale care nu se duc la nicio ora de stagiu in spital.Nulitati.Stiu student in ultimul an la constructii care-l suna pe tata-sau( profesor de matematica )ca sa-i spuna formula ariei la nu mai stiu ce figura geometrica.Stiu oameni care au terminat dreptul si nu stiu sa defineasca "dreptul de preemtiune ". Jenant.
Stiou elev de clasa a 12-a la informatica intensiv care nu stie notiuni elementare despre calculatoare!
Invata in facultate, nu-ti cumpara examenele, nu lipsi la cursuri ...si gata. asta e secretul!
) sincer sa zic mi s-a acrit de romania si de toate legile facute anapoda... ca sa iti raspund mai pe scurt si te las si pe te tine sa te gandesti, de ce toate firmele care angajeaza cer absolventi abia iesiti din bancile scoli sau facultati DAR minim 2 ani de experienta.(cred ca la 90% din firme cer aceasta experienta).
Totul e facut ca sa.
O zi buna
Anonim240 întreabă: