| MarRYe_7626 a întrebat:

TPU. buna, am tot vorbit cu o pr despre ce meserie vom urma cand vom fi mari...si eu m.am hotarat ca voi urma medicina ...asa ca am cateva intrebari:

1)cate feluri de medici exista si ce implica fiecare
2)liceele, exista mai multe de medicina, care
?

Răspuns Câştigător
| JahBless a răspuns:

Fiecare "gen de medic" are avantajele si dezavantajele lui. Cert este ca medicina din Romania e printre cele mai bune doar ca oamenii (romanii) o fac sa para de tot rahatu din cauza lipsei de interes si a foamei de bani.toti vor mita si alea alea. terbuie sa ti cont ca daca vrei sa devi medic va fi fff greu.medicina e f grea mai ales la noi.asadar merita sa fi orice medic atat timp cat tu inveti si vei avea ambitia sa fi cel mai bun. daca toate astea sunt rezolvate nu vei avea nici o problema.nici cu reputatia nici cu banii.Bafta

2 răspunsuri:
| Cryssu17 a răspuns:

Cati ani ai? Si eu vreau sa dau la facultatea de medicina pentru ca deja am foarte multe cunostinte de anatomie din olimpiade si sanitarii priceputi. si concursurile pe care le-am avut la bio. Imi place foarte mult medicina desi implica foarte mult timp pierdut pe invatat practic n-ai timp de altceva, ai foarte mult de invatat. 1 ) Feluri de medici pti fi ce vrei depinde ce-ti place tie laughing : Orelist ( Urechi, Nas, Gat, Gura ). Pentru ochi, Ginecolog, Stomatolog, Generalist ( de la generala adica de toate ) Pediatru. adica de tot pentru toate doar ca numai pentru copii. Medic de familie, Medic care primeste urgentele, Medic pe ambulanta. bine mai exista si altele nu le stiu pe toate laughing Acum depinde ce-ti place tie. De exemplu mie nu-mi place decat Medic pe Ambulanta si asta vreau sa ma fac. pentru ca primesc de toate. am 1000 de situatii. asa daca ma specializez doar pe un anumit lucru stiu ca toata viata o sa ma uit in gura la unu. sau etc. asa pe ambulanta ai toate cazurile posibilehee hee
2) Licee de medicina nu existalaughing Poate facultate de medicina. In cel mai rau caz eu care sunt din Galati pot sa ma duc la Racovita la profil bio chimie. desi nu e mare lucru pentru ca tot 2 ore de biologie faci ca si in generala. ca si la celelalte profile. Poti sa faci orice liceu vrei si ce profil vrei atata timp ca dai la medicinahee hee. Ma intereseaza cati ani ai, de unde esti si ce clasa ai trecut!

| littleblackgirl a răspuns:

Exista multe feluri de medici:
1. pediatru - se ocupa de copii
2. de familie
3. chirurg - operatii
4. ginecolog - banuiesc ca stii
5. endocrinolog - glandele endocrine
6. stomatolog - dinti big grin
7. legist - se ocupa cu autopsiile cadavrelor
8. urolog - rinichi
9. oftalmolog - ochi
10. cardiolog - inima
11. neurolog - creier
Atat stiu eu, dar probabil mai sunt. Eu am trecut in clasa a 8-a, si am ales chirurgia. Licee, nu stiu unde. big grin