Trebuie sa fii licentiat la cel putin una din urmatoarele facultati:
- Biologie (alimentara)
- Medicina generala
- Chimie (organica, alimentara)
Ar fi bine la controlul si expertiza produselor alimentare?
Da.
Habar nu ai ce trebuie sa inveti, probabil nu stii nimic despre industrie si economie, dar vrei sa fii corp de control.
Te-ai gandit putin ca vrei sa devii o pacoste?
Intrebarea mea a fost alta, daca nu esti in masura sa imi raspunzi, probabil trebuie sa iti vezi de treaba ta! Zi frumoasa!
Nu trebuie.
De atitudinea mea defensiva te vei lovi in controale. Daca nu stii pe ce lume traiesti, in ce domeniu activezi, si cum sta treaba in domeniul pe care il controlezi, vei fi pusa la pamant de primul pietar.
Intelege ca a fi corp de control e o oportunitate pentru persoanele care merita (sau mai bine spus pentru nepotii cui trebuie), nu o cariera.
Trebuie sa ai niste ani de activitate intr-un domeniu, ca apoi sa il controlezi.
Poti incepe prin a avea in subordine propriul tau raion la Kaufland. Daca te duci cu studii superioare, si te duce mintea, in scurt timp ajungi sefa pe vreun departament.
Aici ti-ar trebui studii superioare in industria alimentara, sau banalul "turism si alimentatie", cu care pleaca multi in agricultura prin UE.
ANAF e alta poveste, se bazeaza pe cunostinte juridice/economice.
Cu o cautare pe net, aflai care e treaba, macar teoretic. In practica tine foarte mult de partid, familie si taxe "nefiscale", ca sa ajungi o scarba din aia.
Dupa ce intri in sistem pe spaga (daca reusesti), ramai intre ciocan si nicovala. Va trebui sa dai procent mai departe, iar patronii te vor intampina cu caini dezlegati si prieteni cu brate de 50kg bucata.
Vei ajunge sa dai amenzi babelor cu patrunjel, fiind facuta de ras prin toate ziarele, ca de "aia mari" nu se atinge nimeni.
https://www.avocatnet.ro/......C4%83.html
Cu placere.
Presupune sa intri in partidul in care trebuie si eventual sa stai bine cu bagatul obiectelor lungi pe git. Sincer acum, ca tot sintem intr-un spatiu privat si anonim, DE CE vrei sa lucrezi in domeniul asta?
P.S. Ca sa nu zici ca nu iti raspund la intrebare, controalele la magazine se fac de obicei de catre DSP/OPC, daca discutam de alea alimentare exclusiv, iar ANAF e cu totul alta poveste. Fac si ei controale pe acolo, dar NU NUMAI.
Inteleg, multumesc mult pentru raspuns. Am ales domeniul acesta datorita faptului ca imi place foarte mult, nu m-as vedea niciodata inchisa intr-un birou ore intregi precum un contabil sau IT , m-am gandit la Controlul si expertiza produselor alimentare la Cluj Napoca, dar mi-e sa nu o fac degeaba si sa nu gasesc loc de munca unde imi doresc, adica sa merg in control la magazine si sa verific marfa; mai pe scurt.
Ai putea face chimie alimentara in scopul asta, buba e ca posturile de gen in principiu sunt locatii caldute la stat si cel mai probabil nu vei putea sa lucrezi de capul tau, ca majoritatea controalelor astora se fac la comanda politica sau platite de concurenta, targetat, nu cum ar fi normal, sa se controleze prin sondaj, zi de zi. Apreciez entuziasmul si interesul pentru domeniu, majoritatea celor ce vor sa lucreze la stat undeva se gindesc doar la beneficii...
Unitatile care fac controale (Sanepid, OJPC, etc), nu fac numai la magazinele alimentare. Nu visa ca vei pleca de acolo cu sacosele pline. S-ar putea sa faci control in alte unitati numai in magazine, nu.
3keen întreabă:
aksjsksbjsbs întreabă: