| Brotacelu a întrebat:

Unde ma pot adresa pentru a putea recupera cartea de munca de la o firma la care am lucrat?
Ca ma rog de aia de mai bine de un an de zile si ma tot amana
Vreau sa imi spuneti institutia unde pot face o plangere

multumesc

Răspuns Câştigător
| dorina02 a răspuns:

Trebuie sa mergi la itm (institutul teritorial de munca ) si sa faci o plangere. In termen de o luna de zile itm-ul este obligat sa ia legatura cu firma de la care ai plecat si sa vada de ce nu vor sa iti elibereze cartea de munca. Asa am patit si eu numai ca eu nu am avut ce face si a trebuit sa renunt la o vechime de 6 luni pentru a-mi putea recupera carte de munca. Mult succes!

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Intai trimite-le celor de la firma o cerere scrisa, prin posta, cu confirmare de primire. Asteapta 30 de zile, timp in care sunt obligati sa-ti raspunda. daca nu o fac, atunci adreseaza-te ITM Bucuresti (e in zona Seminarului Teologic, pe strada Radu-Voda). Ca sa ancheteze problema, vor cere o dovada ca ai incercat rezolvarea amiabila cu angajatorul si confirmarea de primire este aceasta dovada.

| matchpoint a răspuns:

str. Radu Voda nr. 26-26A, sector 4, Bucuresti
Bucuresti 040275, sau suna mai bine la informatii cere numarul itm-ului si intereseaza-te de adresa de la ei.Asta ca sa fi sigur. Pa

| thehope a răspuns:

Buna. Nu sunt sigura, dar cred ca ai putea sa adresezi direct ITM-ului(inspectoratul teritorial de munca). ei se ocupa in mare parte cu asa ceva. Sau asa cum ti s-a mai spus poti apela la politie(desi nu stiu cat ar face ei ceva in cazul asta) sau la OPC.

| thehope a răspuns:

Am incercat sa intru pe site-ul de la ITM si nu stiu de ce momentan au o eroare...adresa o poti vedea si singur daca o sa cauti pe google itm bucuresti. uite asta o sa gasesti si tu "Email: itmbucuresti@itmbucuresti.ro. Program de lucru cu publicul la sediul Str. Radu Voda nr. 26-26A, sector 4: luni, marti, joi, vineri: 8. 30 - 16. 30" Sper sa iti fie de folos.

| Brotacelu explică:

O adresa ceva se poate?[in bucuresti]

| Brotacelu explică:

@NicuNebunu ...traiti-ar, stii tu ce stii dar la o firma in bucuresti am lucrat... deci la itm-ul din buc ma adresezwinking

| Bucatarul.com a răspuns:

Poti face plangere chiar la politie, pentru ca ei iti tin cartea de munca fara motiv, iar acest lucru te impiedica sa te angajezi.
Sau la OPC, dar s-ar putea sa dureze mai mult...
La politie te sfatuiesc sa te duci, si sa le atragi atentia si lor ca vei face asta, s-ar putea sa grabeasca procesul de returnare a cartii de muncawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai facut cerere la personalul firmei? sunt obligati sa -ti inregistreze cerereasi sa-ti dea nr de inregistrare.si sa ti-o innapoieze.altminteri nu.sau la politie.

| nelu18 a răspuns:

La bratele de munca sau contacteaza un avocat.

| simona_7382 a răspuns:

Direct la directia muncii