Ii admiri ca sunt sefi adica au niste abilitati, calitati, poate daca nu ajungeau sefi inseamna ca ei erau oameni simpli ca majoritatea si atunci rezulta ca nu aveau aceleasi calitati si abilitati, tu pentru aceste calitati ii admiri. De ex daca unul ajunge sef pe pile nu il mai admiri, chiar il dispretuiesti daca el e un prost care nu merita functia si nu ai nimic de invatat de la el. Tu nu ii admiri doar pentru ca sunt sefi ci pentru inteligenta lor
Pai functia reflecta omul, si in afara functiei, omu ala e destept, descurcaret, ager la mine, chiar daca nu mai e in functie, potentialul ramane, ca ala e admirat de fapt, nu functia in sine.
Ca daca are o functie mare si isi face f bine treaba, e un om capabil, si asa ramane si daca isi pierde statutul din alte motive care nu depind de el.
Il admira pentru capacitatile lui care raman orice ar fi si oriunde s-ar duce, nu pentru functia lui, care azi e, maine nu e. Deci e admirat pentru omul din spatele functiei de fapt. Functia e doar rezultatul capacitatilor sale.
Pe ala daca-l lasi in tricou si pantaloni fara nici un ban intr-o tara, in maxim o luna il vezi sus cumva.
Nu cred că e o întrebare aberantă.
Argumentează tu din ce puncte de vedere e aberantă.
Dacă nu ai un răspuns util, mai bine nu răspunde.
1. Un om ii cunosti calitatile dupa munca depusa, comportamentul, cultura si educatia pe care le are.
Deci nu poti compara merele cu perele. Chiar din ce scrii tu iti dai seama ca un sef poate fi impunator, un muncitor nu. (Doar un exemplu ca gandesti simplist)
2. Unii sefi sunt laudati pentru ca sunt apreciati prin modul cum conduc, altii ca asa le place.
3. Unii isi lauda sefii ca apreciere, altii ca sa-i linguseasca.
Nu poti sa faci o apreeciere generala, asa cum o ceri tu. De aceea am zis ca este aberanta. Fiecare sef are calitatile si defectele lui.
Nu am inteles, cum sa fie admiratie pentru o functie? Doar incultii admira functiile, cei care au un pic de cultura, nu. Ei le apreciaza sau nu.
Cred ca ar trebui sa mai pui mana pe carte si sa mai studiezi.
Ai citit ceva din filozofia muncii, in special filozofia conducerii?
Ia pune tu calu in caruta si pune omul la ham, si ai sa vezi atuncea REALITATEA
anonim_4396 întreabă: