anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

După ce am încetat activitatea la un loc de muncă în care am activat 4 ani, am vrut să mă angajez in alta parte, dar în același domeniu. Activez in domeniul Horeca, mai exact ca ajutor de bucătar, cu o experiență de 4 ani și 3 luni.
Timp de 4 ani am făcut naveta în orașul vecin ca sa ajung la acel restaurant unde lucram.
Am vrut să mă angajez la mine în oraș.
Am fost la proba, am stat doua ore.
Patronul lipsea, a venit mai târziu. M-a întrebat de experiență, etc.
După alte câteva minute mă întreabă din nou ce experiență am, deși îi zisesem pe îndelete cu ceva momente înainte. Aveam entuziasm și determinare să lucrez acolo. Ei bine, acestuia nu i-a păsat, deoarece mi-a trântit in față că trebuie să plec că vine o fată a doua zi și postul o sa fie al ei că i-a pus nu știu cine vorba bună. Eu fusesem seara la proba, înștiințată de o cunoștință că au nevoie de personal.
Acest patron are o reputație mai proasta în oraș. Unele dintre fostele angajate au reclamat că se îmbată și le înjură sau le scoate in față dacă greșesc și le umilește de față cu clienții. In plus, mulți s-au perindat pe acolo, dar nu au stat decât câteva luni.
Mie nu-mi era teama de asta, eu venisem să-mi fac treaba, să câștig un ban, plus experiența din spate. Nu ar fi avut ce să-mi reproșeze.
Patronul respectiv nici nu a stat în bucătărie să mă vadă cum lucrez.
Tipa care a venit a doua zi, nu avea nicio zi de experiență în domeniu.

Vă întreb: am greșit eu cu ceva?
De ce patronului nu i-a pasat de experiența mea, nu a stat să-mi analizeze modul de lucru și nu a luat în seamă entuziasmul meu de a munci?
Cu ce e mai breaza una care intra "pe pile", dar fără pic de experiență?

Răspuns Câştigător
| nevermind1234 a răspuns:

Eu cred ca ti-a făcut o favoare. Dacă astea sunt principiile lui ca patron, își merită soarta si angajații. Din câte spui pare ca își alege intenționat personal nepregătit ca sa se dea in spectacol in fața clienților apoi.
Sincer... bucură-te ca "ai scăpat".

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cel mai probabil nu te-a placut patronul, nu din cauza experineti ci asa, in general, ca om.
La patron nu se intra pe pile, ca patronul nu are de ce sa primeasca spagi, odata ce-si alege singur angajatii!
Mai lasati naibii pilele ca nu peste tot le poti folosii, mai folositi-va si creierul, ca sa intelegeti situatia.

Cu siguranta fata aia s-a prezentat mai bine ca tine, poate mult mai tanara si mai slabuta ca tine.
Cand ai 1 singura pozitie sa o oferi cuiva, evident ca alegi pe cine-ti place mai mult. In ce priveste experinat de munca la un ajutor de bucatar, nu-i mare sfaraiala, ca-i tot munca necalificata, odata ce-l pui sa curete legumele, sa spele carnea, sa spele tigaile si farfuriile murdare, apoi sa spele argazul si podeaua.
Pentru atat lucru chiar nu-i nevoie de experienta.

| dullcat a răspuns:

Daca stia ca exista deja pila de ce s-a mai obosit sa isi piarda timpul cu,, interviul'' tau? Plus, de asta se numeste asa, pentru ca intra cine da banul, nu intri tu sau altcineva pe principiul meritocratiei.Asa se procedeaza pentru multe posturi din Romania, nimic nou sub soare.

| Hyperion7 a răspuns (pentru dullcat):

S-a obosit sa vadă dacă e sau nu buna și nu la munca mă referhappy
Probabil că nu i s-o fi părut genul sau și baam, i-o dat reject! sad

| Frank51 a răspuns:

Și nu te bucuri că te-ai ferit de așa patron? Ce-ți mai pasă motivul pentru care nu te-a luat?

| Hyperion7 a răspuns:

Nu cred că e vorba de vreun vinovat aici,pur și simplu "bine ai venit,prost ai nimerit".
Faptul că el "riscă" și angajează personal fara experiență,denotă că este un angajator dubios.
Având în vedere că el are o reputație nu prea buna in oraș și ca angajează pe "pile", înseamă că el nu caută angajate să-i lucreze în restaurant,ci caută femei,iar cele care se opun pățesc ceea ce tu ai scris sus.
Așa că,in ciuda eforturilor tale dumnezeiești de a-l convinge că meriți să lucrezi,el te-ar fi făcut să îți dai demisia singura daca nu-i acceptai avansurile.
Din păcate cazurile sunt tot mai numeroase,in ceea ce privesc angajările pe "pile", că na, cumva, din postura sa si-ar permite, însă practicile pe care el le folosește (e recalcitrant cu angajații șamd) reprezintă un abuz.Pacat însă că mai nimeni nu reclamă astfel de cazuri și multe înghit chestia asta,iar altele se resemneaza (și zic unele,deoarece la bărbați cazurile sunt mai puține…sau cel puțin eu vad lucrurile ca stand așa).

Nu l-a luat, deoarece el nu avea nevoie de angajate, ci de femei, practic asta cu angajarea era mai mult în pretext.

Nu e cu nimic mai breaza, însă ea i-o fi acceptat avansurile și de aia o și băgat-o in firma, zic și eu.

| Emma30555 a răspuns:

Nu trebuie sa o iei personal, un angajator poate sa aleagă, având în vedere ca nu e un om prea serios probabil ca a preferat o fata fără experienta dar cu recomandări, și poate o plătește mai prost decât pe cineva cu experienta. Din ce am observat eu angajatorii prefera sa angajeze persoane recomandate, asta nu înseamnă pile ci au la baza faptul ca acel nou angajat este cunoscut de cineva, ca reputație, ca fire, se știe câte ceva despre el, dacă e întreg la cap, dacă e persoana liniștită etc se prefera o persoana de genul decât una complet necunoscuta.

| Smmo a răspuns:

Uneori sunt fortati de imprejurari sa angajeze. Fie ca a fost cazul aici, fie ca a fost o persoana la care avea vreun interes personal, nu ai de ce sa te superi. Nu aveai ce sa faci. Poate vor mai fi si alte ocazii de angajare si nu o sa mai ai asemenea concurenta.

| Solann a răspuns:

Asta e democratia pe care parintii tai au vrut-o in 1989. Multumeste-le. Nu va mai fi niciodata corectitudine in tara asta.

| minrest a răspuns (pentru Solann):

Stii ce se spunea, pe timpul comunismului, ca inseamna P.C.R. (Partidul Comunist Roman)? Pile, Cunostinte, Relatii. Totul, pe timpul comunismului, functiona numai prin coruptie si trafic de influenta.