Should - ar trebui (dar nu e obligatoriu) (you should practice more)
must - trebuie (e musai) (you must do your homework)
might - ar putea/ s-ar putea (you might like: e posibil sa iti placa)
Ora de gramatica:
could-might-would (could- s-ar putea, dar nu se stie exact; might- are sanse mari ca "asa sa fie"; would= sigur ca de multe ori se traduce cu "va.");
should-ought (ar trebui ca datorie morala)-must
Uite un exemplu sa vezi ce poate insemna UN cuvant pentru englezi:
She could go to the thearte: ea ar putea sa mearga la teatru (adica n-o opreste nimeni)
She might go to the thearte : S-ar putea ca ea sa mearga la teatru (sa aiba in program)
She would go to the theatre: S-ar duce la teatru (daca ar fi libera sigur s-ar duce)
She should go to the theatre: Ar rebui sa mearga la teatru (ar fi de bun simt din partea ei)
She must go to teh theatre - Trebuie sa mearga la teatru (are o obligatie).
Should be = ar trebui sa fie, must be = trebuie sa fie si might be = ar putea fi! Am pus si un verb pentru a fi relevant!
Should = ar trebui; must = trebuie! (ton imperativ) might = s-ar putea
//adutza astea nu sunt verbe, dacă nu eşti sigură închide gura că numai idioţenii scoţi pe ea.
Este foarte simplu should inseamna ar trebui, must inseamna trebuie iar might inseamna putere. Diferenta este ca verbul to should se foloseste atunci cand dai sfaturi, iar to must atunci cand este obligatoriu.
Should=Ar trebui
Must=Trebuie, este obligatoriu
Might=Probabil
I should go home. (Ar trebuie sa merg acasa)
I must go home. (E obligatoriu sa merg acasa)
I might go home today. (Probail voi merge acasa azi)
Intra aici daca vrei sa faci exercitii: http://www.englishpage.com/modals/interactivemodal3.htm
sper ca te'am ajutat :)
In primul rand "should" inseamna un verb "ar trebui" la viitot
"must" inseamna acelasi verb, dar la prezent
"might" inseamna "s-ar putea" si e la viitor
Diferenta:intre primul cuvant si al doilea e acelasi verb, dar primul e la viitor si al doilea e la prezent
intre primul cuvant si al treilea verbul e la viitor, dar eu verb diferit la ambele
intre al doilea si al treilea verbul e diferit si unul e la prezent si altul la viitor.
Should = ar trebui (e ceva ce iti impui sie, ceea ce stii t ca ar trebui sa faci)
must= trebuie (adica trebuie sa fci numaidecat, porunca)
might, forma trecuta a "may" = trebuie ( intre should si must)