Planul tau cred ca e gresit din prima... tu crezi ca in 3 ani afara faci economii sa iti ridici o casa?
Sa zicem ca faci eforturi si economisesti fabuloasa suma de 1000 euro pe luna, ceea ce daca nu ai ceva calificari serioase pare destul de greu... dar sa zicem deci in 4 ani ca 50.000 euro. Daca nu ai teren deja jumate din bani se duc, si asta nu la oras, un teren undeva departe de oras. Apoi cu ce mai faci casa?
Planul tau cade inca de cand ai zis ca in 3-4 ani vrei sa strangi bani sa-ti faci o casa/apartament. Eu unul am fost plecat in strainatate timp de 2 ani si nu am putut strange mai mult de 5k euro. Pentru ca ai de platit, facturi, chirie, mancare, haine, iesiri prin oras ca sa nu faci depresie, etc. Si astea costa. Nu poti efectiv sa stai 4 ani traind din conserve ca nu e uman.
O alternativa pentru tine, ar fi sa te angajezi acum in cadrul MAI ca din ce am inteles, odata ce esti angajat, iti deconteaza statul daca depui cerere, jumatate din rata/chirie pe care o faci in tara. Si daca ai relatii cum trebuie acolo si te supui sistemului, poti avansa in grad rapid. Am un tovaras care s-a angajat la jandarmi si in 3-4 ani, acum a ajuns la birouri castigand undeva intre 5000-6000 de lei lunar.
Ideea e ca iti pierzi 3-4 ani din viata degeaba in alta tara. Stiu asta de la mine. Am avut mai mult de castigat muncind in tara decat in afara.
Mai bine mergi direct la MAI si vezi cum merge treaba, in primul rând dacă te accepta sau nu la politie /jandarmi, ca nu e chiar așa ușor. Renunță la a pleca acum in strainatate, nu ai cum sa strângi bani de casă in 3-4 ani oricum, poate doar dacă pleci pe salariu de 4-5000 euro pe lună ceea ce ma îndoiesc. Ești tânăr, într-o țară străină, singur, vor fi atâtea tentații, distracție, îți mai iei o haină, mâncarea costă si ea destul de mult, chiria etc, nu vei reuși sa strângi nimic dacă mergi pe 2000 euro. Dacă erai in cuplu plecat poate reușeai cu ceva sacrificii sa strângi de un apartament, dar singur in niciun caz.
De multe ori planurile pe care ni le facem pe hârtie nu se pupă cu realitatea. Mergi întâi la MAI acum si vezi cum merg lucrurile, dacă reușești sa intri vei avea salariu bunicel si îți poți lua o casă cu creditul prima casă, îți va ajunge din salariul de polițist/jandarm sa plătești si rata si sa mai si trăiești
Daca intri la jandarmi/politie, vei avea un venit suficient de mare ca in 3-4 ani sa-ti ridici casuta.
Nu pleca in strainatate ca ori nu o sa te mai intorci, ori o sa te intorci si o sa-ti puta tot si n-o sa stii cum sa fugi inapoi. In 3-4 ani nu strangi bani de casa, poate de o garsoniera la periferie.
3keen întreabă:
aksjsksbjsbs întreabă: