Bănuiesc că și tu faci parte din categoria tinerilor care pe toată durata școlii s-au întrebat "De ce trebuie să învăț cutare și cutare materie? Când o să-mi folosească mie în viață integralele, timpurile verbelor sau reacțiile chimice? De ce să mă chinui cu ele dacă nu le voi aplica niciodată?"
Răspunsul este simplu: Pentru că scopul primilor 12 ani de școală este să te pună în contact cu o varietate de posibile direcții, pentru ca tu să-ți poți alege drumul profesional în relativă cunoștință de cauză. Din acest motiv trebuie să înveți și puțină chimie, și puțină fizică, și puțină biologie, și puțină literatură, și puțină economie. Nu pentru că le vei folosi vreodată în viață, ci pentru că face parte din procesul de selectare a drumului pe care vrei să-l urmezi, de găsire a căii tale.
Dar dacă faci parte din categoria elevilor care nu au reușit să înțeleagă acest lucru și și-au petrecut 12 ani din viață așteptând să sune clopoțelul, atunci rezultatul este exact cel pe care-l simți acum: nu ți-ai găsit niciun drum, pentru că nu te-a interesat să-l cauți.
Dacă nu îți place învățătura, cum crezi că vei putea să descoperi "domeniul în care să excelezi"? În ce domeniu ai putea să "excelezi" dacă singurul lucru pentru care ai găsit motivația să depui un efort a fost obținerea carnetului de conducere? Șofer de taxi?
Daca iti place soferia angajeaza-te curier pana capeti ceva experienta si dupa sofer pe camion
In rest daca ai bani poti face un curs ca sa ai inca o meserie : instalator, bucatar, sudor, macaragiu.
Se platesc f bine meseriile astea in afara.
Te sfatuiesc sa te inscrii la o facultate, pentru ca in ziua de astazi poti si sa lucrezi in timpul facultatii, si sa te duci doar la examene.
O facultate iti deschide multe usi, insa cu 12 clase nu cred ca reusesti prea multe.
Mai bine sofer bun decat intelectual prost.
Nu a zis nimeni sa fi tocilar.
Insa o facultate e buna oricand.
Lucrează prin tari străine cu tirul mai tot timpul ești dus dar te poți întreține
Țicu_Mădălin_1996 întreabă: