| skr1ptu a întrebat:

Vedeti voi... Sunt broke si vreau sa fac un imprumut pentru o scoala de maseur. E banoasa? Si ce specializare imi recomandati?

Răspuns Câştigător
| bmerry a răspuns:

Dacă ești muncitor necalificat, adică dacă nu ai studii superioare, poți beneficia de cursurile de calificare oferite de stat. Mama mea a urmat astfel de cursuri, ca bucătar, iar acum profesează. Nu știu care este situația ta, dar te poți interesa. Cursurile sunt gratis și exista inclusiv ca maseur.

| skr1ptu explică (pentru bmerry):

Raspunsul tau m-a ajutat cel mai mult. Ms ca mi-ai spus de cursuri!

11 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Exista curs de masaj care se face la AJOFM (agentia de soma) si e gratuit daca esti somer sau absolvent de liceu.

| DeyCj a răspuns:

Păi dacă eşti falit, şi nu ai o sursă de venit legală înregistrată la ANAF minim 3 luni n-ai şanse să obţii împrumutul.
Meseria ar fi bănoasă dacă-ţi creezi reţeaua proprie de clienţi, dar nu uita că nu eşti singurul ce oferă astfel de servicii.
Dacă ştii face asta şi încă nu ai calificare, recomand prima dată să-ţi creezi reţeaua proprie de clienţi şi apoi să demarezi procedurile de legalizare a afacerii(PFA de exemplu).

Răspuns utilizator avertizat
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Adică esti falit scrie româneste ca poate nu toti inteleg cuvîntul, Cu băncile nu e de glumit, au dobînzi uriașe si daca afacerea ta nu va merge deunde vei achita imprumutul?

| skr1ptu explică (pentru CristiDinBucuresti):

Imprumuturile sunt facute pentru momente de genul. Investesc intr-o scoala ce o sa-mi scoata o diploma care o sa-mi permita sa ma angajez. Daca sunt angajat, am salariu si pot plati imprumutul. Si ce daca au dobanzi? Daca esti destept, folosesti imprumuturile sa-ti aduca bani ca sa platesti dobanzile.

| Dismally a răspuns:

Depinde unde lucrezi, din ce am vazut eu nu castigi mult, salariile incep de la 1400 lei/ luna.

| skr1ptu explică (pentru Dismally):

In strainatate sunt alte salarii

| Dismally a răspuns (pentru skr1ptu):

Stiu, eu vorbeam de Romania happy

Răspuns utilizator avertizat
| lalaura94 a răspuns:

Vad ca vrei sa pleci in strainatate. Poti trai linistit ca maseur, atat timp cat esti dispus sa lasi familie, prieteni tot si sa mergi in vestul / nordul europei sa te descurci singur. Recomand sa inveti limba tarii in care mergi + engleza si sa te asiguri ca scoala/cursul/sau ce faci este acreditat si are echivalent in tara respectiva. Eu unul in locul tau m-as fi angajat 3 ani ca ospatar sau ceva, sa-mi platesc o facultate de kinetoterapie acreditata, si as fi plecat cu aia in afara undeva intr-o tara Scandinava daca voiam bani, sau Spania/Italia daca eram dispus sa las din bani pentru vreme mai frumoasa.