Profilul de Stiinte sociale e aproximativ acelasi cu profilul de filologie...amandoua fac parte din aria curriculara umanista.
Eu sunt la filologie, momentan mai am un an si termin... Ce pot sa iti spun este ca am 8 ore de romana pe saptamana, 5 de engleza, 3 de franceza, 3 de istorie, 1 de latina si tot asa(bineinteles acest numar de ore cu tot cu optiunile lor).Pe acestea se bazeaza mai mult un profil umanist. Teza dau la romana, engleza, latina si istorie sau geografie.Am facut mate doar 1 an in clasa a 9a, apoi in loc de mate, fizica si chimie, din clasa a 11a am studiat o materie numita Stiinte.Pe diploma de 10 clase nu iti va scrie nici o specializare si am auzit ca nici pe cea de-a 12a.
Eu una regret doar faptul ca nu mai scap odata de profa de romana, care e o zgripturoaica si nu vrea sa iasa odata la pensie. In rest, e super profilul...
Sincer depinde ce iti place si cum poti sa faci ceva profitabil pe viitor din chestia asta. Acum in Romania zilelor noastre trebuie sa te nasti patron ca sa traiesti in ea. In orice caz eu iti spun sa mergi pe materiile acestea : biologie, fizica, chimie...
Sper ca am fost de ajutor... multumesc
Eu am terminat pe profil uman si sincer nu e atata bataie de cap cu latina. Profa a fost super intelegatoare, a constatat si ea ca latina e o limba moarta si nu ne-a stresat atat. Daca ar fi sa aleg din nou tot FILOLOGIE as lua, nu STIINTE SOCIALE pentru ca e putin mai complicat. Si oricum la filologie studiezi logica, economie, filozofie, sociologie si psihologie dar nu dai teza la aceste materii. Deci...mai bine FILOLOGIE :X
Alege ceea ce iti place mai mult. daca iti place matematica, informatica, fizica alege un liceu cu profil real iar daca nu atunci trebuie sa urmezi un liceu cu profil uman.important este sa iti placa ceea ce faci
eu am o prietena apropiata care este la filologie.profilul este super. face ff multa romana si engleza(se bazeaza pe limbi).
nici eu nu stiu ce sa zic. mie imi place fff mult romana si engleza si as vrea sa dau la filologie, insa toata lumea spune sa merg pe mate pentru ca este de viitor.totusi am sa merg la filologie pentru ca imi place si sunt buna la limbi.asta conteaza cel mai mult.
asa trebuie sa procedezi si tu.trebuie sa alegi ceea ce iti place si ar fi bine sa hotarasti singura.mult mult succes.pah
anonim_4396 întreabă: