| FeticuFabian a întrebat:

Voluntariat in cadrul ISU
Salut, am si eu cateva intrebari despre acest subiect si sunt curios daca ma poate ajuta cineva. Sunt dornic sa fiu voluntar in cadrul ISU. Am sunat la cel din cadrul judetului din care fac parte si am aflat cum se face inscrierea preliminara. Acum eu sunt curios. Dupa trecerea cursului de prim ajutor si toate probele scrise devii voluntar sau paramedic voluntar? Am mai aflat ca exista doua tipuri de paramedici voluntari unul pe ambulanta B2(nu sunt sigur ca era B2, din cate stiu eu cea care raspunde la cazuri unde numai primul ajutor este necesar) si unul pe ambulanta de terapie intensiva care s-ar numi paramedic clasficat (cred). Intrebarea mea, dupa ce esti paramedic voluntar poti deveni paramedic voluntar clasificat pe ambulanta terapie intensiva (prin cursuri si examene in timpul liber) sau este exclusiv pentru studentii la medicina. Daca aveti orice informatie despre acest subiect va rog să-mi spuneti. Ma aflu in judetul Brasov.

2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Sunt dornic sa fiu voluntar in cadrul ISU... Dupa trecerea cursului de prim ajutor"

vorbești despre cursul ăla de 12 ore?

| UNkF a răspuns:

Prima data esti voluntar, dupa un anumit nr de ore/interventii te poate propune la curs de paramedic, dar de regula se trimite doar 1 voluntar maxim 2 deoarece nu au fonduri, si dupa aceea daca iei cursul de paramedic vei fii paramedic voluntar, de regula pe C sunt paramedici cu ai zis tu studentii la medicina. Daca iti place adrenalina du-te e frumos + inveti ceva ce iti poate folosi in viata, sunt unii paramedici care sunt destul de pregatiti si ai ce invata.
Vezi ca nu e chiar ca in filme, difera realitatea daca stai cu psihicul bine e ok.