| RazecIV a întrebat:

Vreau sa dau la academia militara (Sibiu) si e posibil sa am probleme cu tensiunea (hipertensiune arteriala). Este o boala care sa ma impiedice sa trec de testele medicale si daca puteti sa imi spuneti in ce constau aceste teste. Multumesc!

2 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

La interne te verifica cu tensiometrul si EKG-ul. Daca ai probleme cu tensiunea nu vei trece. Oricum trebuie sa duci antecedentele medicale de la doctorul de familie.

| Dana211 a răspuns:

Mai sincer, eu am iesit ca sunt hipotensiva si am trecut de proba medicala. Depinde mult de medicul de acolo si de cei care iti stampileaza la final toata fisa ( cei care spun ca e totul ok).
Nu dai nu stiu ce teste, practic mergi in policlinica militara din usa in usa dupa stampile. Verificari eu am avut la chirurgie (adica m-au dezbracat sa vada daca sunt ok), la dermatologie (la fel), la stomatologie ( sa vada daca am toti dintii, da treci si daca iti lipseste unul sau doi), EKG nu am facut, dar mi s-a luat tensiunea, la oftalmologie au constatat ca am nevoie de ochelari, la ORL a fost ok( am auzit si de cazuri in care cica au picat pentru ca aveau deviatie de sept lucru foarte ciudat pentru ca la piloti unde medicalul e foarte dur, se trece cu asa ceva), iar in rest le dadeam fisa si ieseau cu ea in 2 minute stampilata. Nu e mare lucru, dar repet, depinde de spitalul militar si de medicii de care dai. Multa bafta!