| Alexandra2day a întrebat:

Vreau sa devin asistent medical! Locuiesc in Austria de 7 ani, stăpânesc limba destul de bine, am schimbat diferite joburi unde am fost nevoită sa comunic, de altfel jobul actual este"modeberaterin" in traducere "consultant de moda" mai pe românește"vânzătoare in domeniul textilelor".
Am luat aceasta decizie cu 3 saptamâni in urma, dar o aveam in cap de ceva ani. D.p.d.v financiar vreau sa ma înscriu la Postliceala FEG Iasi cu gândul ca după voi avea o șansa de munca in Austria sau Germania! După cercetările mele pe internet, termin cu o diploma recunoscuta in Uniunea Europeană. Este cineva aici care a terminat aceasta scoala si îmi poate oferi ceva detalii reale despre aceasta scoala? Despre practica, teorie, profesori, șanse de joburi Etc. Orice părere si sfat este binevenit!

2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca ai "stomac" pentru a suporta orice caz medical, dupa- sau chiar in timpul cursurilor este indicat sa faci practica (chiar si voluntariat) la interventii de urgenta (de exemplu la SMURD).
Cu o asemenea experienta (minim un an) vei putea gasi relativ usor loc de munca.
Fara experienta, doar cu o diploma, este destul de greu.

| MihaelaDart a răspuns:

Daca deja stapanesti limba germana, ce rost are sa mergi in Romania pentru a face acea postliceala, cand poti sa faci un Ausbildung in Asistenta Medicala in Austria ori Germania. Cel putin in Germania daca faci acest Ausbildung in asistenta medicala : https://www.ausbildung.de/berufe/krankenpfleger/, te plateste (pe an) pentru prezenta la cursuri, plus de asta ai mai multe sanse sa-ti gasesti un loc de munca mai repede.