Linisteste-te! E dreptul tau sa te razgandesti. Nu cred ca parintii vor avea ceva impotriva.
Stai linistit..azi vrei astronom..maine bucatar. poimaine IT-st..nu poti decide acum ce iti doresti sa faci mai departe pentru ca inca nu te cunosti indeajuns de mult si nu cunosti nici lucrurile care vor interveni pe viitor. Gandeste-te bine pe ce profil ti-ar fi mai usor sa te acomodezi si sa inveti, gandeste-te la TINE, nu la cariera, e prea devreme. Apoi pui la punct destul detaliilor. E mai logic asa si mai benefic pentru tine, lasa mintea sa se odihneasca un pic, nu o mai incarca cu tot felul de inutilitati pe care nu le cunosti.
Niciunul dintre profiluri nu are vreo treaba serioasa cu astronomia, eu pe mate info n-am auzit aproape nimic legat de astronomie. Pe la fizica mai invarti unele lucruri, dar nu ceva care sa te multumeasca. Intai ia o nota buna la evaluarea nationala si vezi restul pe parcurs. Matematica aia "avansata" de pe mate info nu difera prea mult de cea de la stiinte. Abia in clasa a 11-a vei vedea niste diferente de programa.
Daca mai ai alte intrebari, astept msj.
Am aflat ca astronomia se studiaza optional la un liceu special din Calarasi, cel putin s-a studiat in 2005; nu s-a specificat numele liceului. Am mai aflat ca facultatea la care se poate studia in continuare este facultatea de fizica modul astrofizica (cred ca stiai), deci real/mate, fizica.
Te sfatuiesc sa te bazezi mai mult pe studiul individual. Exista site-uri (ca http://www.astronomy.ro/forum/, cel de pe care am luat informatia pentru acest raspuns) de pe care poti citii diverse. Eu am avut noroc ca tatal mau sa ma incurajeze cand i-am impartasit acest vis de-al meu incat mi-a facut rost de un manual de astronomie pentru liceu (clasa a 12a deci nu inteleg matematica
Eu zic ca mai bine a i merge pe stiinte ale naturii.Cred ca are mao multa legătură cu astronomia decât are mate-info
Eu zic ca mai bine a i merge pe stiinte ale naturii.Cred ca are mao multa legătură cu astronomia decât are mate-info.
Și calmeaza-te! Și eu sunt clasa a 8-a și am o pasiune imensa penorul medicina.Adică eu chiar vreau sa fiu doctor! Cand i-am spus mamei a început sa rada și sa îmi spună ca eu habar n-am care e treaba cu medicina (de parca nu as fi citit atâtea carti scrise de medici sau post-urile lor, gen eu chair știu care e treaba cu medicina!)Și mi-a zis sa ma resemnez și sa ma mulțumesc dacă dau la o facultate de asistente sau vreo postliceala (deși am rezultate aproape excelente la scoala).
E frustrant totuși ca propria ta mama sa te subestimeze în felul asta, dar pe mine asta m-a motivat și mai mult sa lupt pentru a-mi îndeplini visul.
Ai aceeași dorință că și fiul meu, ce ai făcut la capacitate, de unde ești?
Cred că te-ai înțelege bine cu fiul meu, și el își dorește același lucru, cred că i-ar place să te cunoască, noi suntem din Brașov.