| Jijelll a întrebat:

Vreau sa devin sofer de tir, sa calatoresc, visul meu. Nu am putut intra la examenul de a 6 a pentru ca am ramas corigent, si oricum scoala e o pierdere de vreme, nu e in ADN-ul nostru sa stam 6 ore pe scaun, ne cocosam si anchilozam, si nici cititul sau scrisul. E greu sa fi sofer de Tir? Cat castigi in Romania ca sofer de tir? Cum ajungi cunoscut ca sofer de Tir?

4 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

"nu e in ADN-ul nostru sa stam 6 ore pe scaun, ne cocosam si anchilozam, sh nici cititul sau scrisul."

Hopaa! În acest caz, sofer de tir nu e pentru tine, unde stai pe scaun cu orele. Și dacă nu stii citi numele localitatilor, chiar nu ai ce căuta in jobul ăla.
Cu șase clase, fă-te gunoier, unde ai ocazia să miști zilnic, toti muschii bratelor și nu "anchilozezi".hee hee
Nu e nevoie nici de citit si nici de scris.

| Fatamuntilor a răspuns:

NU ai cum sa ramai cu sase clase, invatamantul este obligatoriu de 10 clase.
Iti vei da corigenta, poate chiar repeteti clasa.Sunt destui carora nu le place scoala dar continua, obigati de lege sai/si de parinti.
Sper din tot sufletul ca eti sanatos la trup si la minte si ca ce ai tu este doar lene care se poate trata prin ambtie si motivare.
Nimeni si nicaieri nu te va angaja daca nu ai macar studii. Aspirii destul de sus

| isemilia a răspuns:

Esti constient ca un sofer de tir sta mai mult de 6 ore pe scaun, atent la sosea, da? Si mai stii ca trebuie sa invete sa citeasca si sa scrie totusi? (si sa invete si o parte din lege / semne rutiere). Si mai stii si ca 10 clase sunt obligatorii, iar examenul de a 6a e complet degeaba, da? (nu e inutil, insa in viitor nu are o importanta mare)

Referitor la intrebarile tale. 1. Din moment ce scrisul, cititul si statul nu sunt in ADN-ul tau atunci da, va fi aproape imposibil pentru tine. (nu doar sofatul, cam orice)
2. Depinde. Ai firma ta sau mai iei ocazional (o data pe secol) un colet (cu 6 clase nu cred ca te angajeaza cineva de la o firma mare... Scuze ca o spun, insa trebuie sa fii constient de ceea ce vrei sa faci)?
3. Nu ajungi =] Soferii de tir nu au o popularitate mare, rar mai stii numele unora (care nu iti sunt rude / prieteni)

| BabaOarba a răspuns:

E in ADN-ul nostru sa invatam, ca de asta suntem cea mai inteligenta specie, ma rog, macar o parte din exemplare.

Scoala exista tocmai pentru ca in aproape orice domeniu este nevoie de cunostinte diverse. Cu aceasta atitudine, ca "scoala e o pierdere de vreme", iti tai orice viitor. Cine te-a invatat asta este la fel de jos si nu vrea sa ii vada pe cei din jur ridicandu-se. Cum ai putea sa iei examenul de conducere ca sa devii sofer, fara sa stii sa scrii si sa citesti?