Primare, un primar nu se angajeaza. E o functie care se ocupa prin procesul politic, concureaza pentru ea partidele politice in alegeri. Tu esti membru PNL, daca partidul tau te-ar pune candidat la urmatoarele alegeri locale, ai avea sanse serioase (desi Suceava este fief PSD) sa fi ales primar al Sucevei. DACA. Caci PNL nu te va nominaliza pe tine. Pentru o functie ca asta e nominalizat cel mai puternic si mai influent membru al organizatiei locale PNL, probabil chiar presedintele organizatiei locale. Daca el nu vrea, sau are alte planuri, sau are procese penale pe rol cum au acum atatia politicieni, candideaza al doilea, cel mult al treilea membru ca influenta in partid. Deci, cand vei fi macar la treilea PNL-ist din Suceava ca functie, influenta si putere in partid, deja poti sa stabilesti strategia de cucerire a Sucevei.
Ce ştii să faci?
Prima dată ne întoarcem în evul mediu şi vom vedea că titlul de Portar al Sucevei echivalează cu cel de Ban al Olteniei. PNL a fost înfiinţat în timpul lui Carol I al României, Principe de Hohenzollern-Sigmaringen, pe numele său întreg Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen, în anul 1875, se baza pe lozinca "Prin noi înşine", ceea ce înseamnă că la bazele dezvoltării vor sta resursele ţării şi forţa de muncă autohtonă.
Unii reprezentanţi: I.C. Brătianu, Ion I.C. Brătianu şi D.A. Sturdza.
Înfiinţarea partidelor politice a fost un mare pas spre consolidarea statului român modern.
Good for you, sayonara.
Nu spune nimic, cu plăcere.
Draga Lia, m-am intors in Evul Mediu, cum ai recomandat, si acolo am vazut ca Portarul Sucevei era comandantul militar si civil al cetatii, avand si atributii legate de secondarea domnitorului, Suceava fiind capitala, iar Banul Craiovei era initial conducatorul Olteniei autonome. In timp, autonomia Olteniei s-a golit de continut, dar functia de Ban a ramas importanta. Singura similitudine intre functii consta in faptul ca ambii erau ca rang imediat dupa domnitor. Ce fac in situatia asta?
Uh, termeni istorici, mrrr
Nici în cazul primei situaţii n-aş fi ştiut ce să faci, doar că primarul Sucevei îmi suna a Portarul Sucevei .
Pai in prima situatie nu eram eu. Nu sunt cel ce a pus intrebarea, i-am raspuns insa si lui. Iti place istoria sau mi se pare mie?
Trebuie sa ai drept de vot (minim 18 ani), trebuie sa ai sustinerea totala a partidului si sa strangi semnaturi de la minimum 5% din electoratul din localitatea unde candidezi; in cazul Sucevei, cel putin 3500 semnaturi de sustinere. Aproape toti primarii isi finanteaza singuri campania electorala de multe ori integral sau cauta ani de zile sponsori care sa-i ajute, partidul ocupandu-se de munca propriu-zisa: impartirea pliantelor, strangerea semnaturilor etc. Ca sa intelegi, pentru o campanie electorala intr-un oras de dimensiunea Sucevei 15 mii euro, suma pe care neaparat trebuie s-o ai in propriul buzunar la inceputul campaniei, este o suma modesta care de abia te-ar face vizibil.
Sa zicem ca ai rezolvat toate astea. Ai bani, ai sustinere, ai semnaturi. Dar ai nevoie si de o educatie buna, insemnand cel putin facultate si masterat, daca nu cumva chiar si un doctorat. Ai nevoie de o vasta experienta in politica si/sau in institutiile publice (nu cotizant cu 1 leu/luna la partid si nici lipitor de afise). Trebuie sa fii sobru, cu prestanta, persuasiv, charismatic, sa te descurci excelent la discursurile publice si in discutiile cu oamenii, sa ai mintea rapida si sa raspunzi pertinent si instantaneu oricaror intrebari/provocari. Cel mai important, trebuie sa fii creativ si realist, rezistent la stres si deosebit de ambitios. Daca vei avea toate astea, poate, doar poate, peste ani de zile vei avea sansa sa candidezi la functia de primar.
Dany_Danyel_2001 întreabă:
3keen întreabă:
aksjsksbjsbs întreabă: