| Motisor a întrebat:

Vreau să îmi dau demisia prin Aprilie, deja am anunțat angajatorul, pot da cererea de demisie mai înainte de preaviz, pe contract scrie că e de 20 zile, dar dacă eu știu deja când vreau să demisionez, pot scrie data de la care nu mai muncesc și să trimit cererea să îmi iau de o grijă? Sau trebuie să calculez exact și să o trimit fix cu 20 zile înainte de dată demisiei?

Răspuns Câştigător
| SuNaM a răspuns:

Pai nu. Poti da cererea de demisie oricand si cu mentiunea clara cand incepe perioada de preaviz. Adica tu bagi cererea cu data de astazi dar mentionezi ca perioada de preaviz incepe fix cu 21 de zile inainte. Ala e termenul minim cu care trebuie sa demisionezi, tu in schimb poti sa o bagi si cu trei ani inainte nu e problema xD

| Motisor explică (pentru SuNaM):

Aaa, deci trebuie să anunț când începe perioada de preaviz

| SuNaM a răspuns (pentru Motisor):

Pai da practic. Tu gen cand faci demisia trebuie sa pui data si semnatura jos. Pui data de azi.dar pe langa vrajeala aia cu subsemnatul bla bla declar prin prezenta ca imi depun demisia astfel ca perioada legala de preaviz sa inceapa pe data de ( cand sunt 21 zile inainte de demisie) iar terminarea contractului sa fie pe data de ( data in care se termina alea 21 de zile ).

2 răspunsuri: