| Farcas a întrebat:

Vreau sa va intreb si eu ceva. Fac germana de la gradinita, acum sunt si la liceu german. Odata ne-a povestit profa de logica ca ea a facut facultatea de psihologie in Timisoara, si ne-a spus mai multe despre cum a fost.Am ramas incantata si de atunci as vrea si eu sa dau la facultate de psihologie. Dar nu stiu ce sanse as avea, avand in vedere ca fac germana de mai bine de 10 ani.Credeti ca se merita sa renuntz la a merge intr-o tara straina ex: Germania sau sa devin traducator in schimb la a fi psiholog?

9 răspunsuri:
| sese a răspuns:

Poti sa faci ce vrei, faptul ca vorbesti si scrii in germana este un avantaj (nu un handicap) pe care putini il au; daca vrei sa pleci in Germania nu te opreste nimeni, o calificare superioara nu strica.

| tukhey23 a răspuns:

Gandeste cu mintea, si alege cu inima.Eu zic sa te faci translator happy

| alexa a răspuns:

Germana este o limba din ce in ce mai cautata, iar in Romania nu sunt multi vorbitori. Daca ai posibilitatea sa pleci in Germania ar fi pacat sa renunti intrucat ei au o civilizatie superioara noua si ai sa duci o alta viata.Insa daca ai avea posibilitatea sa faci si o facultate si sa poti si sa pleci ar fi minunat.

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Ce zici sa imbini utilul cu placutul...psiholog in Germania.
Ambele meserii sunt frumoase si poate chiar si banoase.Multa bafta!

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Am o prietena care si-a deschis cabinet particular de psihologie/socio-psihologie si moare de foame. Romanii is mult prea "destepti si echilibrati emotional" ca sa consulte un psiholog la o problema...
Eu nu as sta pe ganduri, as zbura din Romania cu prima ocazie.

Spor!

Bula
| Bula a răspuns:

"Cate limbi cunosti, atatea oameni faci"!
Este o zicala veche dar foarte actuala, si in cazul tau!
Presupun ca, la liceu mai inveti si alte limbi straine, cel putin inca una. Ca urmare, automat cunosti deja 3 (4) limbi (dupa nume pari a fi de etnie maghiara). Deci, in oricare din aceste limbi te vei putea descurca in lume, INDIFERENT ce meserie / ocupatie vei avea!
In germania sun mult cautati si mai bine platiti psihologii.
Dar nu uita: exista multe ramuri in psihologie, dintre care una din cele mai "banoase" este psihologia vanzarii!
Si, in aceasta ramura, poti fi "as" in domeniu, cunoscand mai multe limbi! (in occident putini stiu inca o limba pe langa cea materna! )

auran
| auran a răspuns:

Pai ai putea pleca in Germania si sa faci acolo cursuri de psihologie

| Farcas explică:

Nu`s de etnie maghiaralaughing)) is romanca 100% big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa te pasioneze pe TINE, nu te imbata cu povestile frumoase ale altora. Citeste carti de psihologie, anatomie, daca te atrage si pricepi ceva, du-te. daca nu, reorienteaza-te.Vezi ca se ajunge tare greu sa practici psihologia, nu sunt doar anii de facultate, sunt multe chestii care trebuie platite cu bani grei...cu germana poti traduce imediat dupa facultate, chiar in timpul ei, psihologia e mult mai complicata.