In tara as spune ca posturile sunt limitate,asta fiindca e o perioada restrictiva si exista,in ministere,grile de asazari pe posturi, numerice, care nu tin neaparat de valoare... intelegi tu... Canada e ideala pentru tine; cauta informatie cdu motorul. Multa bafta!
Foarte greu sa te poti angaja in domeniu. Iti trebuie pile serioase. Una dintre nepoatele mele a absolvit in domeniu, are si masterul si lucreaza ca si educatoare. In strainatate s-ar putea sa fie la fel de greu insa din alt punct de vedere. Nu se pot echivala decat materiile comune (adica ceea ce ai studiat tu aici si au si ei in programa acolo. Am o prietena careia din 5 ani de studiu i-a echivalat doar 3 si nu i-a recunoscut licenta). Oricum bafta!
Si tie iti multumesc!
Eu am vorbit cu o profesoara la scoala, ne-a intrebat unde vrem sa dam ca sunt clasa a XII -a la resurse naturale si protectia mediului, si eu vroiam sa dau la Ovidiu la Studiul mediului ceva de genul.si mi-a spus ca la UMC este mai bine pentru ca dupa ce termini ai posibilitatea de a te angaja ca au ei nu stiu ce(daca era asa cred ca toata lumea facea), si de asta ma gandeam ca poate am noroc dar se pare ca nu prea. Chiar ma gandeam, banuiesc ca se face in general multa biologie si mi se parea o optiune buna pentru ca mi se pare o materie frumoasa si imi place. Dar asa in general daca stiti cum este?, din cate v-au povestit cele doua, ca sunt curioasa daca vreti sa spune-ti. Mersi
De la nepoata mea stiu ca se face multa biologie si cel putin in TM profii sunt foarte severi. Trebuie invatat mult si citita multa bibliografie pe langa.
Prietena mea din Spania a facut facultatea, 5 ani, la Economia Mediului si Productiei Alimentare. Tot asa: profesori foarte duri, mult de invatat. In Spania i-au recunoscut doar 3 ani din cei 5, deoarece programa din Romania corespundea foarte putin cu cea din Spania.
In rest, scrie-mi concret ce te-ar interesa si o sa intreb.
O saptamana buna iti doresc!
A pai cam atat ca nu vroiam sa se intample cum s-a intamplat si cu liceul ( du-te la resurse naturale si pr.mediului ca se face biologie destula si cand colo. chimie ). Am intrebat asa in mare parte, in caz de fac facultatea de care vorbeam, doar sa fie facuta ca marea majoritatea care fac o facultate acum, si asa ca daca fac altceva degeaba, ca la fel este peste tot, iti trebuie pile si alte chestii. Multumesc la fel!
anonim_4396 întreabă: