| Subaru1982 a întrebat:

A mai zidit cineva pe vremea asta? Ma refer ca 2- zile a fost peste 0 dar dimineata asta si urmatoarele arata ca va cobora si la -5.
Mentionez ca am zidit um horn pentru centrala si a trebuot sa il termin iesind cu el deasupra de tigla. Pe acoperis in exterior. Oare o sa mi se strice? Ca am pis la 5 lopeti de nisip una de ciment si 2 de var.

9 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Intre un horn ridicat la temperaturi negative si un horn care nu a fost inca ridicat, e de preferat primul. Deci nu te mai stresa, l-ai facut, asta e, in cel mai rau caz, daca nu a facut priza, la primavara cand il tencuiesti refaci partea exterioara.

| Subaru1982 explică (pentru regis):

Ai dreptate. BUNUL Dumnezeu a facut ca tine vremea cu mine. Deja sunt cateva zile de cand l-am terminat. Si e tot 0 sau +1... Toata transilvania acoperita cu nori. Si de luni incolo pe cand vine soarele deja vine vantul cald mediteranean. Si iarasi se incalzeste. Sarbatori Fericite!

| Hombre a răspuns:

Temperatura nu a fost prea scazuta, deci nu ai motive sa te ingrijorezi pana la primavara. Daca la primavara mortarul dintre caramaizi se macina refaci totul din nou. Iti recomand caramizile speciale de horn care sunt acum pe piata, 12 lei buc. Cu 6, 7 caramizi ai facut hornul fara sa mai fie nevoie de tencuit la exterior.

| DiamondShine a răspuns:

Nu cred ca pe vremea asta e loc de zidit

| neutrino a răspuns:

Nu se construieste nimic sub 5 grade.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Depinde de greutate

| Subaru1982 explică:

Pai cat priveste mortarul se usca repede. In cateva minute era destul de tare din moment ce il puneam pe caramizile care este o ceramica destul de absorbanta.

| Subaru1982 explică:

Stiu ca nu se construieste sub +5 Grade. Referitor la beton care se toarna pentru umplere pe pamant am experiență. Si stiu ce se intampla. Umezeala pamantul nu o poate absorbi repede deoarece si el este umed, si numai bine ca la ger de sub -5 in cateva dimineti s-a facut un fel de coaja. Si in ziua de azi acel ciment e beton dar deasupra sa dezlipit din cauza umezelii înghețate. La horn oi vedea, o sa va scriu daca voi mai trai pe parcurs daca am lucrat degeaba sau nu. Asta la anul viitor in 2014 cand vreau sa il tencuiesc in exteriorul acoperisului. In pod doar il izolez cu vata minerala.

| EasyFeel a răspuns:

O sa crape din cauza temperaturii ridicate. Undeva pe sac scrie si temperatura necesara uscarii materialului.Dar daca vrei sa te risti o poti face.Bafta!