| SingleForOne a întrebat:

Acest tip de fierastrau circular ar fi bun pentru taiat butuci destul de mari? Dar un buștean, gros cat un pom de măr, poate mai mare?
De exemplu:
https://www.bosch-professional.com/ro/ro/products/gks-19 0-0601623000

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Acest circular este conceput pentru a taia cherestea si placi. El poate fi folosit si la a taia cateva bucati de lemn, nici intr-un caz la a taia un butuc. Lama intra maxim 7 cm in lemn, ceea ce inseamna ca teoretic ai putea taia lemne cu grosimea de cel mult 14 cm si asta incet si cu multa rabdare.

4 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Am avut si eu unul similar, stai linistit, din pacate nu il mai am. Dar pot spune ca l-ai folosit degeaba o viata intreaga, daca nu ai inteligenta necesara pentru a taia 14 cm cu o lama care patrunde 7 cm (apropo, in realitate taietura e de 7.2-7.3 mm). Lumea in care traiesc eu foloseste alte scule pentru a taia lemne de foc, dar na, fiecare cu lumea lui.

| relian a răspuns:

Pt ce vrei tu sa faci sunt drujbe, cum zic romanii.Scula aia este pentru a fi folosita in constructii, tai o bucata de scindura, un leat, pana in o anumita grosime si nu tai asa intruna, scula aia nu-i facuta sa mearga intruna ore in sir.

Sa tai busteni ai nevoie de motor f puternic si lama mare ca diamentru, ori cum am zis drujba.

| lpavel a răspuns:

Poti taia lemn de maxim 7 cm grosime! Deci pentru butuci NU este bun! Pentru butuci ai nevoie de o drujba electrica sau pe benzina!

| C0STEL22 a răspuns:

Nu este practic pentru butuci.
Lama iese doar 7 cm. Daca insisti poti taia din doua parti si ajungi la 14 cm.
Unii care au timp de pierdut ca ipavel pot sa taie un bustean si cu unghiera.