Se poate să ai probleme cu împământarea dacă este dotat cu siguranţe diferenţiale, acestea Ea masoara intensitatea fazei cat si intenstatea nulului ce trece prin ea iar daca apare o diferenta intre cele doua intensitati mai mare decat cea maxim admisa de siguranta atunci decupleaza circuitul.
Sunt în general foarte sensibile iar la case cu instalaţie electrică mai veche
creează probleme.
Aici sunt doua variante.
1. Contor-ul este defect (cam greu de crezut);
2. Ai o problema la instalatia electrica.
Mi s-a intamplat si mie vara aceasta, din cauza instalatiei foarte veche. Cum puneam consumatori mai multi, cadea siguranta termica. Am inlocuit instalatia veche si acum merge perfect.
Ce-l mai bine ii chemi pe cei de la electrica si iti vor rezolva problema.
Si mie mi s-a intamplat asta dar ai mei i-au chemat pe cei de la electrica si au rezolvat problema.
Daca e din acelea electronice, e mult mai sensibil, iar pe instalatia ta este un punct cu izolatia mai slaba sau umeda.Chema-i si ei v-or sti ce au de facut.Un electrician ar putea sa rezolve asta-poate ai vreun cunoscut.Ori iti pune sigurante cu o rezistenta mai mare, ori daca ai sistem automat iti regleaza releul.
TRebuie doar inlocuit, nu te panica, ia legatura cu iei din nou si spune-le ce s-a intamplat
Am si eu o intrebare.
Cum ai procedat sa ii convingi sa vina sa iti puna contor nou?
Eu am unul de acum 40 de ani si tot au spus cand veneau sa citeasca contorul ca o sa dea comanda de unul nou. Dar mai departe nu s-a intamplat nimic.
Pe cine trebuie sa anunt?
Problema asta o am si eu daca ai aflat ceva te rog sa raspunzi
Normal ei trebuie sa vina la tine cu un nou contor, la mine au venit fara sa ii chem
Contoarele electrice au termen de valabilitate (verificare metrologica ) de opt ani, care o ofera metrologia de stat(BRML)si o perioada de viata de maxim 20 de ani. Poti face o reclamatie scrisa la furnizorul de energie cu care ai contract, si daca nu se intampla schimbarea in 30 de zile maxim, atunci trebuie sa te adresezi OPC-ului.Respecte
Trebuie sa faci o sesizare scrisa la ENEL.De abia asa poti fi sigur ca vei fi servit, in tara asta de rahat.
Nu are abso; ut nimic, cheama electrica si vor rezolva situatia, ai putea si tu dar nu este indicat si sa-ti dau niste sfaturi sa ajungem la alte probleme nu se merita
Stiu ca si eu am sunat la ei au venit si au zis ca sunt pe lista de asteptare ca momentan nu au
anonim_4396 întreabă: